Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Nemzetközi sportvetélkedő Hodoson

2017.06.03

A Szlovén veterán katonák Mursaka Sobotai régiója 14. alkalommal Hodoson rendezett Sportvetélkedőt, piknikkel egybekötve. Az északi részhez tartozó veteránok közül 14 csapat nevezésével került megrendezésre a verseny 2017. 06. 03-án, a rendezvényre meghívást kapott a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület és a Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Klubja is.
A Szlovén Veterán Szövetség elnöke - Lipic Ladislav - is részt vett a baráti rendezvényen. A megnyitó a magyarok részére különösen kedves volt, mert a kétnyelvű iskola tanulói műsorral köszöntötték a résztvevőket. A kommunikációval nem volt probléma, mert a helyi polgármester magyarul is köszöntötte a csapatokat.
A hat helyszínen végrehajtott "nagy küzdelem" után az eredményhirdetés következett. Összesítésben a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület - a nagyon szép - negyedik helyezést, míg a Székesfehérvári csapat a hatodik helyezést érte el. A Szombathelyi csapat hozta el a külföldiek részére kiírt vándorserleget is! A nagyon jó hangulatú versenyt - zenei aláfestéssel történő - piknikezéssel fejeztük be.
A szervezetek közötti barátság csak tovább erősödött ezen a rendezvényen. A végén az idei közeli rendezvényekre történő meghívások pontosítása történt meg.
Az áprilisban, a Szlovén Veterán Katonák és a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége elnökei által aláírt együttműködési megállapodást talán ezen a rendezvényen erősítették meg a résztvevő csapatok.
Részünkről megköszöntük a meghívást, a kitűnő rendezést és a magas színvonalú vendéglátást. Köszönettel, Hvala Lepa!

László Attila

 

A mappában található képek előnézete Nemzetközi sportvetélkedő Hodoson