Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Nemzetközi Kispuska Lőverseny Csepregen

2016.08.06

A BEOSZ Nyugat-dunántúli régiójához tartozó Csepreg Közbiztonságáért Polgárőr és Bajtársi Egyesület az idei évben már harmadik alkalommal hirdette meg a kispuska lőversenyt. A Régió kiemelt rendezvényeként került végrehajtásra a BEOSZ támogatásával. A határ menti kapcsolataink alapján minden alkalommal nemzetközi volt a lőverseny. Háromfős csapatokat lehetett nevezni, de egyéniben is indulhatott bárki a megmérettetésen. A lövészet az olimpia megnyitó napján 08.06.-án került végrehajtásra a Csepregi lőtéren. A kiírás alapján, álló testhelyzetből három próbalövés után tíz értékelt lövést adtak le a versenyzők, a 25 méterre levő célra. Többen megjegyezték, hogy túl kicsi a cél. A versenyre a következő csapatok neveztek:

  1. Szlovéniából kettő veterán rendőr és katona csapat
  2. Osztrák Békefenntartók Burgenlandi egyesületei három csapat (OPK)
  3. Osztrák Bajtársi Egyesület Burgenlandból kettő csapat (ÖKB)
  4. Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesülete három csapat
  5. A megyéből négy Polgárőr Egyesület adta le a nevezését.

A külföldi csapatokat a tartományi elnökök vezették. Többen egyénileg vállalták a megmérettetést. A biztonsági rendszabályok oktatása és a feladat ismertetése után - jó időjárási viszonyok között - kezdődött a célok leküzdése a serlegekért. A versenyzőkön jól látható volt, hogy ki volt katona vagy rendőr és ki most kezdte az ismerkedést a fegyverrel és ezzel a sportággal. A lövészetvezető utasításait mindenki fegyelmezetten betartotta. A próbalövések megtekintésekor saját magát is mindenki értékelte. Előfordult, hogy egy táblára ketten adták le a próbákat, csak nem tudták eldönteni, hogy melyik lövést ki adta le. A lövészet értékeléséig az eredményhirdetés helyszínére vonultak le a csapatok.
Az értékelés után a következő helyezéseket érték el a versenyzők.
Csapat
     első helyezett: Körmendi Polgárőr Egyesület.
     második helyezett: Osztrák Békefenntartók (egyes csapat)
     harmadik helyezett: Gyöngyösfalusi Polgárőr Egyesület.
Egyéni értékelés:
     első helyezett: Németh Stefán
     második helyezett: Kondor Attila
     harmadik helyezett: Oláh János

Az eredményeken kívül a lövők talán a közös együttlétnek örültek legjobban. A nyelvi nehézségeket megoldottuk. Az Osztrák Bajtársakkal sokan tudtak németül kommunikálni, míg a Szlovén barátainknak a Szlovén Veterán Katonák Tiszteletbeli Elnöke Ludvik Jónás nyugállományú ezredes volt segítségül. Eredmény hirdetés után úgy köszöntünk el egymástól, hogy jövőre ugyanitt!

A végére is volt meglepetés, mert a Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesülete egyik tagtársukat születésnapja alkalmából ezen a rendezvényen köszöntötték. További jó erőt és egészséget kívánunk a részére. A tortákból jutott mindenkinek.

A rendezők megköszönték a BEOSZ támogatását, a lőverseny végrehajtásához biztosított anyagi támogatást.

László Attila ny. alez.
NYDR régióvezető

 

A mappában található képek előnézete Nemzetközi Kispuska Lőverseny Csepregen