Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Nemzedékek Éve 2022 Keszthelyen

2022.06.23

A BEOSZ a 2022-es évre meghirdette a Nemzedékek Évét. A keszthelyi Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub az idei évben már másodszor rendezte meg 2022.06.23-án a Játékos Haditornát a Gyenesdiási Lőtéren. A rendezvényre a generációk kapcsolatának erősítése érdekében a keszthelyi Nagycsaládosok Egyesületét is meghívták.
Az elnökségnek köszönhetően a "verseny" majdnem felölelte a Nyugat-dunántúli Régió egyharmadát.
Sajnos a rendezvény előtti napon az egyesület elnöke - Szirmai János - Covid tesztje pozítív lett. A vezetőség a jó szervezés eredményeként - a megjelölt időpontban és helyen - megjelent csapatoknak ismertette a végrehajtás menetrendjét. A sorakozón részt vettek: a Zalaegerszegi Honvéd Klub, a Fegyveres Erők és Testületek Nyugállományúak Klubja (Győr), a Nagykanizsai Honvéd Egyesület, a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub és a már említett Keszthelyi Nagycsaládosok Egyesülete. Volt aki kettő csapatot is indított ezért a résztvevő csapatok száma hét volt. A teljesség igénye nélkül a versenyszámokat fel kell, hogy soroljam: darts, szellemi totó, kézigránát célbadobás, íjászat, csúzli lövés, kosárba labda dobás, dárda hajítás és ami lényeges légpuska lövészet állat makettekre, kispuska lövészet 50 méterre lévő bukó célra. (10 versenyfeladat volt.)
A csapatok részéről egymás buzdítása kitartott a verseny végéig. A fiatal versenyzőknek is nagyon tetszettek a versenyszámok. Az egymással és a nagyobb közösséggel lévő együttlét örömét lehetett felfedezni minden résztvevőnél.
Az eredményhírdetéshez történt a következő felsorakozás. Az ismertetéskor egymást megtapsolva tisztelték meg egymást.
Azonban az első és második hely kihírdetésekor egy bizonyos télikabátot emlegettek, mert mindkettő helyezés a rendező egyesület csapatai voltak. Az egyéni női és férfi első helyezettek - házaspárokként - a Győri Klubból kerültek ki.
A fiatal résztvevők is részesültek elismerésben.
A beugró levezetőnek a Régióvezető átadta a BEOSZ 30 éves Jubileumi Évkönyvét az egész elnökség munkájának elismeréseként. Hozzászólásában megköszönte mindenkinek az aktív részvételt, és kérte a fiatalokkal történő kapcsolatépítő tevékenység folytatását.
A megérkezett harmonikás nótára késztette a résztvevőket. A keszthelyi nemzedékek éve sikeres volt. Jövőre ugyanitt, de még többen!

László Attila

 

A mappában található képek előnézete Nemzedékek Éve 2022 Keszthelyen