Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Miskolci hírek

2022.03.15

1. Beszámoló és Tisztújító közgyűlés
A Miskolci Helyőrségi Hagyományőrző Egyesület 2022. február 17-én, 11.00 órakor tartotta közgyűlését a Miskolci Rendvédelmi Technikum Átrium termében. Czél Ferencné asszony az egyesület elnöke köszöntötte a meghívott vendégeket, üdvözölte a megjelenteket.
A megnyitót követően a közgyűlés jegyzőkönyv vezetőjének, és hitelesítőnek megválasztására került sor. Ezután az egyesület 2021 évi munkájáról, és a 2021 évi költségvetésről szóló beszámolót hallgathatták meg a résztvevők. A közgyűlés a 2022 évi tervekről, tervezett költségvetések előterjesztésével folytatódott.
A hozzászólás és válaszadás után, határozathozatal és egyhangú szavazás történt az egyesület 2021. évi beszámolójáról, és költségvetéséről, és a 2022. évi feladatokról.
A közgyűlés utolsó naprendi pontja a Tisztújítás volt.
Nyílt szavazással, egyszerű szótöbbséggel elnöknek Czél Ferencnét, vezetőségi tagoknak Vezetőségi tagoknak Bartekné Frank Juditot és Kun László ny. őrnagyot választották.
A 2021. évben végzett munkájukért többen elismeréseket vehettek át.

2. Államtitkári látogatás
A Miskolci Helyőrségi Hagyományőrző Egyesületnél tett látogatást Szabó István a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára március 01-én.
Czél Ferencné asszony, az egyesület elnöke nagy tisztelettel köszöntötte az államtitkár úrat, Kocsi László ezredest, Szabó Péter főhadnagyot.
Az államtitkár úr előadásában tájékoztatást kaptak a nyugállományú katonák és a honvédségi nyugdíjasok az elmúlt 30 év történéseiről, a honvédelmi tárcát érintő aktualitásokról.
Az egyesület tagjai több kérdést tettek fel, és elismerésüket fejezték ki a katonák helytállásáért különböző, a migrációs válságból, valamint a pandémiás helyzetből adódó feladatban.
Az előadás végén megköszönve a tartalmas előadást, az egyesület elnöke egy-egy kitűzővel kedveskedett a meghívott vendégek számára.
A rendezvény vacsorával összekötött közvetlen, jó hangulatú beszélgetéssel zárult.

3. Nőnap 2022
A Miskolci Hagyományőrző Egyesület 2022.március 10-én tartotta nőnapi megemlékezését a Miskolci Rendvédelmi Technikum tiszti étkezdéjében.
Az egyesület életében, a nőnapi megemlékezés egyfajta hagyománynak számit.
A megemlékezés Frank János ny. alezredes megható ünnepi köszöntőjével kezdődött, majd Veres Ferenc szavalatát hallgathatták meg a jelenlévők.
Ezt követően a hölgyek megajándékozására került sor. A hölgyek részéről a köszönő szavakat, Bartekné Frank Judit, Miklós Imréné (Terike), tolmácsolta.
Mihály Jánosné (Zsuzsa) és Steher Andrásné (Piroska) duettjével folytatódott az ünnepi műsor, majd Titkó Ildikó vicces köszönete zárta a rendezvény első részét.
Az ünnepség második részében egy kis zenés, táncos mulatozás, majd a tombola sorsolására került sor.
Mindenki nagyon jól érezte magát, felejthetetlen délután volt.

4. Koszorúzás
A Miskolci Hagyományőrző Egyesület 2022. március 15-én 30 fővel részt vett az 1848/49–es Forradalom és Szabadságharc Emléknapja tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezésen, az Erzsébet téren.
A közösen elénekelt himnuszt követően ünnepi köszöntőt mondott Veres Pál Miskolc MJV polgármestere.
Ezt követően a város vezetői, szervezetei, egyesületei rótták le tiszteletüket a téren található Kossuth Lajos szobornál.
Az egyesület részéről koszorút helyezett el Czél Ferncné az egyesület elnöke, Pásztor Zsolt ny. alezredes, Kun László ny. őrnagy.
A rendezvényt a Miskolci Nemzeti Színház ünnepi műsora zárta.

Dósa Erika
Miskolci Helyőrségi Hagyományőrző Egyesület

 

A mappában található képek előnézete Miskolci hírek