Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Megemlékezés a múlt hagyományairól, hőseinkről - Tokajban

2018.05.11

A Szabolcsi Honvéd Műszaki Hagyományőrző Bajtársi Egyesület 2018, május 11-én 11:30 órakor katonai tiszteletadással megemlékezési rendezvényt, koszorúzást tartott Tokajban a volt Esze Tamás laktanya helyén álló Kereskedelmi és Idegenforgalmi Középiskola falán a 2010-ben az Egyesület által elhelyezett emléktáblánál. Tokaj város polgármestere Posta György, beszédében méltatta az Egyesület hagyományőrző tevékenységét, és koszorút helyezett el az emléktáblánál. A helyi Kereskedelmi és Idegenforgalmi Középiskola Szabó István igazgató közreműködésével külön műsorral tisztelte meg az Egyesület rendezvényét.
Kovács József nyá. alezredes az Egyesület elnöke megemlékező beszédében kitért a honvédség 170. éves évfordulójára, a közelgő hősök napjára, a tokaji műszaki katonák hős tetteire, a laktanya és a város történelmi múltjára, és a jelen követelményeire.
Tokaj vasútállomástól a rendezvény helyszínére és vissza utazást Tokaj Város Polgármesteri hivatala térítésmentesen biztosította az Egyesület tagságának a helyi városlátogató „kis vonattal”.

tokaj.jpg

Kovács József
elnök