Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Megemlékezés a múlt hagyományairól, hőseinkről - Tarcalon

2018.05.26

A múlt hagyománya 2018. május 26-án átvitte a Szabolcsi Honvéd Műszaki Hagyományőrző Bajtársi Egyesületet Tarcal Község Önkormányzatához, ahol kezdeményezésünkre a megújult, felújított I. világháborús emlékmű és Hősi Halottak Emlékparkjának katonai tiszteletadással történő felavatására került sor Butta László polgármester és Kovács József nyá. alezredes közreműködésével. Az emlékmű és az emlékpark avatását követően a történelmi egyházak vezetői felszentelték a létesítményt. A rendezvény több színvonalas előadásából kitűnt Tarcal „pacsirtája” Hajdú Lara (9 éves), aki dalaival könnyet csalt a hallgatóság szemébe. Tizenegy szervezet közte az 5. Bocskai István Lövészdandár képviseletében Polyák András ezredes, a dandár törzsfőnöke, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége képviseletében Esküdt Lajos nyá, ezredes, elnökhelyettes hozták és helyezték el a megemlékezés koszorúját.
Az avató ünnepséget követően az 5. Bocskai István Lövészdandár helyőrségi zenekara Katonazenekari koncertet adott a Római Katolikus templomban, ahol közben az egyházak képviselői fogadták a Szent Orbán Ereklyét. A zsúfolásig megtelt templom közönsége több színvonalas zenemű előadását követően állva, tapsolva fejezte ki elismerését a zenekar számára.
A rendezvényre meghívást kaptak a Tarcalról elszármazottak, akik magukkal vitték a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége, az Egyesületünk, a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár és Tarcal Község Önkormányzat közös szervezésének jó hírét.
A koncert után Tarcal Község Polgármestere állófogadást adott az Egyesületünk teljes tagságának, a zenekar és a díszelgő katonák ezenkívül még egy-egy ajándékcsomagot is kaptak.
A rendezvény alatt és azt követően számos személy méltatta Kovács József nyá, alezredes és Butta László polgármester által közösen szervezett emlékmű avatását és a templomi koncertet.

tarcal.jpg

Kovács József
elnök