Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Megbeszélés dr. Töll László ezredessel, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum nemrég kinevezett parancsnokával

2022.08.02

Dr. Sipos István, a MEBSZ ügyvezető elnöke, dr. Boda József ny. vezérőrnagy a MEBSZ Tanácsadó Testületének elnöke, Gáll Gábor a Kegyeleti Bizottság elnöke és Barabás Pálné titkár augusztus 2-án megbeszélést folytatott dr. Töll László ezredessel, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum nemrég kinevezett parancsnokával az együttműködés aktuális kérdéseiről.

220802_mebsz_30_ev_atadas_toll.jpg

Először gratuláltunk a parancsnok úrnak az új beosztásához, majd a MEBSZ megalakulásának 30. évfordulójára alapított Jubileumi Arany Érdemérmet adta át dr. Sipos István dr. Töll László ezredesnek a MEBSZ munkáját támogató tevékenységének elismeréseként. A 2021-ben Szolnokon megrendezett MEBSZ 30 éves jubileumi ünnepségén, ezredes úr szolgálati elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni. Ezért számára most került átadásra az elismerés.
Parancsnok úrral nem újkeletű a kapcsolatunk, éppen húsz éves múltra tekint vissza. Akkor hajtotta végre ejtőernyős ugrását, azóta tagja a Szövetségnek. Több ejtőernyős történeti kiállítás megrendezésén dolgoztunk együtt. Volt idő, amikor az évenkénti ejtőernyős ismeretfelújító tanfolyamokon az első előadást az ejtőernyőzés történetéről ő tartotta meg. A COVID járvány idején, amikor nem tudtunk közösen fejet hajtani elődeink sírjánál, ezredes urat kértük fel, hogy a virtuális térben emlékezzen meg ejtőernyős hőseinkről, melyet kisfilm formájában tettünk közzé a világhálón.

220802_toll_csoportkep.jpg

A megbeszélésen az ejtőernyős hagyományok ápolása, a hadisírgondozás, a honvédelmi értéktár, a megemlékezések és koszorúzások témakörét tekintettük át, és tervbe vettük az együttműködésünket szorosabbá fonó megállapodás megkötését.

dr. Sipos István elnök
MEBSZ Budapesti Tagszervezet