Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Lengyel-Magyar barátság napja

2022.03.21

A Miskolci Helyőrségi Hagyomány Őrző Egyesület 2022. március 21-re meghívást kapott a Magyar-Lengyel Barátság napja alkalmából megrendezett, megemlékezésre, Miskolc MJV. Polgármesteri Hivatal aulájába.
A két nemzet barátságának ünnepnapja alkalmából a miskolci városháza aulájában kiállítás nyílt az 1848-49-es szabadságharc testvéries harcainak emlékére.
Elsőnek Rónayné Slaba Ewa tartott rövid előadást arról, hogy a lengyel nemzetiség milyen tevékenységek mentén van jelen Magyarországon.
Ezt követően Piotr Piętka a Lengyel Kutatóintézet és Múzeum igazgatója nyitotta meg a „…Siessünk segíteni a Magyarokat a harcban…” című kiállítást. A tárlat anyaga, a két nemzet közös harcát és barátságát mutatja be az 1848-49-es szabadságharc idején. A hónap végéig bárki díjmenetesen megtekintheti a városháza aulájában.
A kerekasztal beszélgetés témája "Lengyelek a mai Magyarországon – lengyel-magyar barátság a gyakorlatban" körül zajlott.
A program végén a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium növendékei adtak koncertet, majd az ünnepség állófogadással zárult.

Dósa Erika
Miskolci Helyőrségi Hagyományőrző Egyesület

 

A mappában található képek előnézete Lengyel-Magyar barátság napja