Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Közös megemlékezés Gáspár András honvéd tábornokról

2021.11.23

Három település több szervezete közösen emlékezett meg Gáspár András honvéd tábornokról.

Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy a Gáspár Andráshoz kötődő települések, nevét viselő intézmények, szervezetek közösen emlékeznek meg a tábornok életútjáról. Az év záróeseményeként, születése évfordulóján a KSZC Gáspár András Technikum volt a rendezvény házigazdája.
A megemlékezésen részt vettek Kecskemét és Hatvan város alpolgármesterei, önkormányzatának képviselői, a Gáspár András Bajtársi Egyesület (Hatvan), és a partiumi Bihar község Gáspár András Egyesületének tagjai is.
A rendezvény az iskola emlékfalánál kezdődött, ahol a diákok műsora után a megjelentek koszorúkat helyeztek el, majd a résztvevők átvonultak a Fecske utcába, ahol a tábornok szülőhelyénél elhelyezett emléktáblát koszorúzták meg.
A hivatalos részt követően a két egyesület tagjai tovább folytatták a programot, és egy közös ebéd után az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark látnivalóit (benne a Feszty körképpel) tekintették meg.
A rendezvény sikeréhez nagyban hozzájárult, hogy a hatvaniak utazását a BEOSZ kiszabata terhére honvédségi autóbusszal sikerült megszervezni.

Kőszegi Ferenc

 

A mappában található képek előnézete Közös megemlékezés Gáspár András honvéd tábornokról