Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Közgyűlésen újra együtt

2021.06.25

Néhány hónappal ezelőtt még csak reménykedünk, a vágyaink mostanra valóra váltak. A Dózsa György Honvéd Nyugdíjas Egyesület tagsága a korlátozások feloldását követően ismét együtt, közösségben tud élni. Az elnökség felhívására a tagság gyorsan igyekezett bepótolni az elmaradást, június 25-én megtartotta a 2020. évről szóló beszámoló közgyűlését és megfogalmazta a további feladatokat.

dgyhnye_kozgyules_2021.jpg

Lukács István ny. alezredes, ügyvezető elnöknek sajnos könnyebb dolga volt értékelni az elmúlt évet, mint általában, mivel a betervezett rendezvények többsége elmaradt. Szerencsére a járvány hullámzása kegyes volt hozzánk, tavaly júniusban és októberben sikerült a két legfontosabb programot – a Csemői Vigasságot és az egyesület megalakulásának 50. évfordulós ünnepségét – megtartani. Az elnökség beszámolója is tartalmazta, hogy megszakításokkal 150 napon át nem lehetett rendezvény, elmaradtak az összejövetelek. Csupán az elnökség – betartva a mindenkori előírásokat – dolgozott folyamatosan, tájékoztatott, intézkedéseket hozott, tervezett és nagy figyelmet fordított arra, hogy a tagokról minden fontos információt ismerjen. Akinek szüksége van rá, aki rászorul, az segítséget kapjon. A vezetés emellett készült arra is, hogy bármikor folytatni tudja az egyesület a megszokott klubéletet. A törvényi előírásoknak megfelelően a beszámolón túl a 2020. évi pénzügyi- és felügyelő bizottsági jelentés is megtörtént, melyekkel a tagok egyetértettek.
Továbbiakban fontos döntések születtek. Az elnökség javaslata alapján elfogadta a közgyűlés a Ceglédi Dózsa György Honvéd Nyugdíjas Egyesületért kitüntető érdemérem alapítását. A kitüntető érdemérmet az Alapító okiratban foglaltak szerint az kaphatja, aki az egyesület életének, gazdálkodásának kapcsolatainak fejlesztése, jó hírnevének fokozása érdekében hosszú időn keresztül kiemelkedő tevékenységet végez. Ezt követően pedig határozat született a Dózsa György Honvéd Nyugdíjas Egyesület tagjainak, az egyesület saját halottjává történő nyilvánítás feltételeinek meghatározása tárgyában. Mindkettő esetben a cél az, hogy még jobban meg tudja a közösség becsülni azokat, akik erre méltóvá válnak, és a feltételeknek megfelelnek.
Tisztújítás keretében a megüresedett titkári funkcióba Fábri Attila ny. őrnagyot, helyette elnökségi tagnak Tánczos Tamás ny. őrnagyot választotta meg a közgyűlés, végül pontosításra kerültek az év hátralévő feladatai, programok, ebben is előtérbe helyezve az elmaradt rendezvények pótlását.
A közgyűlésen megjelent Dr. Csáky András Cegléd város polgármestere, aki hozzászólásában méltatta, hogy a jelenlévő nyugdíjas katonák esküjükhöz híven milyen fontos szerepet vállaltak korábban az aktív katonai szolgálatuk alatt, kiemelten a rendszerváltás időszakában, ma pedig olyan közösségben dolgoznak, ahol tartalmas élet van és ennek számos pozitív hatása még kihat a nyugdíjas évek meghosszabbítására, egészségre is egyaránt.
A rendezvény végén Koós Gábor ny. alezredes a BEOSZ elnökségének képviseletében átadta az egyesület elnökének a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége emlékplakettjét.

Koroknay Csaba ny. alezredes