Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Közgyűlés a Szabolcsi Műszakiaknál

2017.01.27

Beszámoló közgyűlés és csapatzászló átadás

A Szabolcsi Honvéd Műszaki Hagyományőrző Bajtársi Egyesület Nyíregyházán tartotta a 2016. évi beszámoló közgyűlését. A rendezvényen részt vett Hazuga Károly ny. altábornagy a BEOSZ elnöke, az Észak-Alföldi Régióhoz tartozó társ szervezetek elnökei, Nagy Ferenc őrnagy az 5. Bocskai István Lövészdandár képviseletében, valamint Bodnár Gáspár a FETIVIZIG igazgatója és közvetlen munkatársai. Az elnöki köszöntő után meghallgattuk az „Üzenet a Magyarokhoz„ című verset Tóth Attiláné előadásában.
Ezt követően az elnökség alapos beszámolója következett az elvégzett tevékenységekről, kiemelve a katonai emlékek, hagyományok ápolását. Szakmai nap keretében az egyesületünk megismerte a Szamos-Kraszna-közi árvédelmi területet. A beszámoló kitért az 5. Bocskai István Lövészdandár, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság és a Nyír Márvány Kft. nem pénzbeli segítségére. A nyertes, de várólistára került pályázatok ellenére az egyesület több mint egymillió forint bevételt ért el, amely biztosította a közhasznú munkák végrehajtását.
A 2017. évre beadott kettő pályázathoz az önerő rendelkezésre áll.
A beszámolót, valamint a 2017. évi munka- és pénzügyi tervet a levezető elnök közreműködésével a közgyűlés egyhangúan elfogadta. Így az elnökség 2017. évi munkájához a pénzeszköz biztosított.
A beszámolót követően hozzászólások következtek, melyekben méltatták az Egyesület együttműködését a FETIVIZIG-gel a debreceni dandárral és a Szatmárnémeti egyesülettel.
Ezután Jenei Lászlóné a szeretetről olvasott fel egy verset.
A beszámolót követően a FETIVIZIG-gel 2002-ben kötött együttműködési megállapodás megújítására és hivatalos aláírására került sor. Az együttműködés kiemelten az ár- és belvízvédelmi, valamint a műszaki beavatkozásokkal járó feladatok végzésére terjed ki. A megállapodást Bodnár Gáspár igazgató és Kovács József elnök írta alá.
Az év értékelő rendezvényen nagy megtiszteltetésben volt részünk, amikor a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság nevében Bodnár Gáspár igazgató csapatzászlót adományozott első alkalommal az egyesületünknek. Az átadás során elmondta, hogy a zászló nem csak az egyesület és Vízügyi Igazgatóság jó kapcsolatának elismerése, hanem a Honvédség és a Vízügyé is.
Kovács József elnök megköszönte az adományozott zászlót és ígéretet tett, hogy az Egyesület rendezvényein mindig ott lesz, és hirdeti a közös munkát.
Hazuga Károly ny. altábornagy a BEOSZ elnöke Egyesületünknek – a FETIVIZIG által az Egyesületi Zászló adományozása alkalmából  Emléklapot és BEOSZ zászlószalagot adott. Köszönetét fejezte ki a katonai hagyományok ápolása, a civil szervezetekkel példás kapcsolattartás és a közösség összetartozása érdekében végzett kiemelkedő tevékenységünk elismeréseként.
Az átadott egyesületi zászlóra a BEOSZ Észak-Alföldi Régióba tartozó egyesületi elnökök zászlószalagot kötöttek.
A közös vacsora és a baráti beszélgetés alatt a – hagyományoknak megfelelően - videókat tekintettünk meg az elmúlt évek eseményeiből, rendezvényeiből.

Kukucska György
egyesületi tudósító

 

A mappában található képek előnézete Közgyűlés a Szabolcsi Műszakiaknál