Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Közép–magyarországi régiós kistérségi dalos-verses találkozó, Szentendrén

2017.06.29

Már hagyomány, hogy a szentendrei Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub a nyári szünet előtt évadzáró rendezvényt tart. A mostani rendezvény 2017. június 29-én gazdag programmal és három BEOSZ tagegyesület közreműködésével: a Tatai Őszirózsa Dalkör, a Váci Esze Tamás Dalárda, a Szentendrei Ezüstfény Együttes, Lázár Antal tárogató művész, versmondók és szólisták részvételével került megrendezésre. A találkozó további vendégei a budapesti Gábor Áron Bajtársi Egyesület tagjai voltak. A programunkon a BEOSZ elnökségét Esküdt Lajos elnökhelyettes és Nagy Károly a Közép – magyarországi régió vezetője képviselte.
Az MH Altiszti Akadémia parancsnoka biztosította a baráti találkozó helyszínét és az étkezés lehetőségét.
A tatai csoport a délelőtt folyamán városunkkal ismerkedett, több múzeumba ellátogattak, majd tettek egy sétát a Duna-parton a klubunk tagjaival, a budapestiek a délelőttöt a nosztalgiázás jegyében laktanya látogatásával, emlékek felidézésével töltötték. A váciak délután csatlakoztak a programhoz. Dalárdájuk Kiemelt Arany minősítés elismerésben részesült a Hajdúszoboszlón megrendezett Nyugdíjas Ki –Mit –Tud döntőjében.
Szilágyi György ezredes, parancsnokhelyettes köszöntötte a jelenlévőket, mondta el az objektum feladatrendszerének alakulását a kezdetektől napjainkig, és nyitotta meg a délutáni programot. A rendezvény műsorvezetője Horváth László klubtagunk volt. Kezdésként a budapesti csoport egyik tagja mondta el saját versét, majd a tatai csoport versmondói, szóló énekese, klarinétosa és az énekkar műsorát láthattuk. Őket követte a váciak versmondója és a férfi kórusa, végül a saját versmondónk és énekkarunk következett majd a három kórus együtt elénekelte el a Nyugdíjas Himnuszt.
A műsor után baráti beszélgetésre és közös éneklésre került sor, ahol klubunk asszonyai által sütött finomságokkal, zsíros kenyérrel és frissítőkkel kínáltuk a jelenlévőket.
A nagy meleg és a kiadós zápor ellenére egy nagyon kellemes, vidám baráti találkozóval sikerült zárni a félévet.

Horváth Jenőné klubelnök
fotó: Esküdt Lajosné