Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Koszorúzás 1956. október 23. tiszteletére

2022.10.23

A Miskolci Hagyományőrző Egyesület 2022. október 23-án részt vett az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulójára rendezett ünnepi megemlékezéseken. Miskolc város több pontján reggel 9.00 órától 17.00 óráig tartottak a rendezvények.
Egyesületünk több helyen rótta le tiszteletét, és helyezett el koszorút.
A Romek emlékoszlopnál a közösen elénekelt himnusz után Szarka Dénes önkormányzati képviselő mondott ünnepi beszédet, majd a megemlékezés koszorúinak elhelyezésére került sor. Az egyesület részéről koszorút helyezett el, Czél Judit az egyesület elnöke, Bartekné Frank Judit, Kun László ny. őrnagy vezetőségi tagok. Az ünnepséget a szózat eléneklése zárta.
Ezzel egyidőben került sor megemlékezésre az 1956 október 26-i Miskolci Sortűz Áldozatainak Emlékére állított emléktáblánál.
Egyesületünk részt vett a Szirmai I. Világháborús emlékműnél megrendezett ünnepségen, ahol koszorút helyezett el Fekete Dénes ny. alez., Feledy Péter, Gera Sándorné.
A következő helyszín a Petőfi tér volt, ahol ugyancsak a himnusz közösen való eléneklésével indult az ünnepi műsor, majd ünnepi köszöntőt mondott Veres Pál Miskolc MJV polgármestere. Ezt követően a város vezetői, szervezetei, egyesületei rótták le tiszteletüket a téren található Petőfi Sándor szobornál. Az egyesület részéről koszorút helyezett el, Czél Judit az egyesület elnöke, Derján Géza ny. zls., Lőcse Ignácné egyesületi tag. A rendezvény itt is a szózat eléneklésével fejeződött be.

Miskolci Helyőrségi Hagyományőrző Egyesület
Vezetősége

 

A mappában található képek előnézete Koszorúzás 1956. október 23. tiszteletére