Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kistérségi Dalos, Verses, Sportos Találkozó

2022.06.08

Június 8-án tartotta a szentendrei Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub az V. Kistérségi Dalos Verses Találkozót ez évben kiegészítve a sporttal.
Kezdetekor csak a BEOSZ -hoz tartozó nyugdíjas honvédségi énekkarokkal, versmondókkal és Szentendre helyőrség katonazenekarával, majd az évek folyamán iskolás fiatalokkal bővítettük a rendezvényünket, idén a Nemzedékek Éve jegyében bekapcsoltuk az óvodás korosztályt is.
A mai rendezvényünket az MH Szentendrei Helyőrségtámogató Parancsnokság katonazenekara kezdte, katonadalokkal, majd műsorukat követte a Szentendre Városi Óvodák – Óvoda Központjának Méhecske és Kisvakond csoport óvodásai, ahova több katonacsalád gyermeke is jár, ők egy vidám népi játékfűzést mutattak be a jelenlévők nagy tetszését kiváltva.
A Szentistvántelepi Általános Iskola kórusa már több alkalommal szerepelt rendezvényeinken, most is gyönyörű dalokat adtak elő a tőlük megszokott kiváló színvonalon.
Heinl Éva verse után 2022. évtől önálló bejegyzett egyesületként, mint Obsitos Dalárda és Dalkör Kulturális Egyesület női tagjai a Labdarózsák Dalkör és a férfiak Obsitos Dalárda műsora következett.
Kapi Gábor Nótáskapitány katonadalokat adott elő.
Az Ezüstfény Együttes műsora zárta a rendezvényt, akik az utolsó számot a Nótáskapitánnyal közösen énekelve fejezték be.
A műsorszámok után az előadóknak ajándéktárgyakat és emléklapokat adtunk át.
Nagyon szép szívet, lelket melengető előadásokat láthatunk és hallhattunk.
Vendégjeink a rendezvény előtt és a szünetekben megtekintették az MH Altiszti Akadémia állandó kiállítást.
Az állófogadás után kezdődött a versenyszámoknak megfelelően előkészített sportpályákon az egyéni, korosztályos sportverseny. Az általános iskolások és az idősebb korosztály 7 m-es büntető rúgás, 7 m-es büntető dobás, katonai gyakorló kézigránát célba dobás versenyszámokban mérhették össze ügyességüket. A sport versenyek jó hangulatban sok – sok nevetés mellett balesetmentesen kerültek lebonyolításra. Az 1. helyezettek serleg, érem és oklevél elismerésben részesültek, míg a helyezettek érem és oklevelet vehettek át.
Köszönjük a MH Szentendrei Helyőrségtámogató Parancsnokság, a BEOSZ támogatását és a program szervezésében és lebonyolításában részvevőknek az önzetlen munkát, a fellépőknek és felkészítőknek a színvonalas szereplést. Reméljük jövőre ismét megrendezhetjük hagyományos rendezvényünket.

KLNYK vezetősége

 

A mappában található képek előnézete Kistérségi Dalos, Verses, Sportos Találkozó