Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kihelyezett elnökségi ülés Mátraházán

2021.10.24

A Magyar Veterán Repülők Somogy Megyei Egyesülete az idei évben végre megtarthatta a több éve már bevált őszi csoportos pihenését.
Október 18-24. között 16 fő egyesületi tag töltött el hat csodálatos napot a 4. számú KORK Mátraházi üdülőjében. Szakítottunk időt kirándulásra, művelődésre, szórakozásra, borozgatásra és nagyszerű beszélgetésekre. Megvitattuk az elmúlt év eseményeit, végrehajtott feladatait, a jövő évi terveket összegeztük, kirándulási időpontokat egyeztettünk.
Programjaink között szerepelt az ország legmagasabban lévő Tv tornyának megmászása, az Oxygén Adrenalin Parkban található haditechnikai eszközök megtekintése, függő hídon való átkelés, vonatozás, és a közel 500 méter hosszú Mátra libegőn történő utazás. Pihenés képen a Sástói kilátó és Galyatetői kilátó és a Siroki vár megmászását is tervbe vettük. Egyik délután az Abasári Kővágó pincészet megtekintésére került sor, ahol Dér Ferenc szőlő- és bortermelő borász szakszerű előadást tartott a borkészítés rejtelmeiről. Közös túrákat szerveztünk az üdülő környékén található pisztrángos tóhoz, valamint bejártuk a környék kijelölt túraútvonalainak egy részét is.
Befejezésképpen megtekintettük a csodálatos természettudományi múzeumot a Mátra lábánál. A mamut csontváz egyedi, visszarepít a múltba. Az erdő élővilágát bemutató kiállítás lenyűgöző! Egy-egy szinten megismerhetjük a gyökér, törzs és lombkorona állatait és növényeit. Az Orczy kert is nagyon szép volt a csodálatos őszi napsütésben. Végezetül a közeli Nagy Zoli cukrászda sütemény remekeit kóstolhattuk meg.
A közösen eltöltött idő tovább erősítette az elnökség és az egyesületi tagok összetartozását.

Koppány Zoltán ny. százados, elnök

 

A mappában található képek előnézete Kihelyezett elnökségi ülés Mátraházán