Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kibővített nyílt egyesületi nap Bér Virágospusztán

2021.08.06

A Gáspár András Bajtársi Egyesület (Hatvan) 2021. 08. 06-án, Virágh Istvánnak, az egyesület tagjának szponzorálásával egyesület napot rendezett a Nógrád megyei Bér Virágospusztán, ahová meghívták a BEOSZ elnökség tagjait, a területileg illetékes katonai szervezetek vezetőit, az ÉMR egyesületi elnökeit és az érintett települési vezetőket. Az egyesület tagjaival együtt utazott a helyszínre Lestyán Balázs Hatvan város alpolgármestere is.
Az egyesület elnökének megnyitója után Hazuga Károly ny. altbgy., BEOSZ elnök, Maczó László Bér polgármestere, egyben a helyszín tulajdonosa és Bodrogi István ny. r. ezredes, Pásztó alpolgármestere mondott köszöntőt, majd elismerések átadása következett. A KIKNYP parancsnokának elismerését Molnár János alezredes adta át Virágh Istvánnak, BEOSZ ÉMR emlékérmét pedig Kozma László, a salgótarjáni Rendvédelmi Nyugdíjasok Bajtársi Egyesületének leköszönő elnöke vehette át. Az elismerések átadása után a résztvevők kölcsönösen ajándékokat adtak egymásnak, melyeket a BEOSZ részéről Hazuga Károly ny. altábornagy, Hatvan város és a szervező egyesület nevében Lestyán Balázs alpolgármester és az egyesület elnöke, a vendéglátók képviseletében pedig Bodrogi István ny. r. ezredes adott át.
A megnyitó után, a résztvevők két csoportra oszlottak. A BEOSZ elnökség tagjai rövid megbeszélést tartottak, melyen a frissen kiírt, és kiírásra váró pályázatokról esett szó.
Ezután Maczó László tulajdonos ismertette a szép környezetben lévő létesítményt, a porcelánmúzeumot és a rádiómúzeumot, illetve a helyszín egyéb nevezetességeit, majd Bodrogi István pálinkatörténeti előadása következett, ami után természetesen a kóstoló sem maradt el.
A kóstoló után jól esett a finom ebéd, amit szintén Bodrogi István készített el, és a résztvevők nagy elismeréssel fogadtak.
A helyszín és az általa nyújtott lehetőségek mindenki elismerését kivívták, és a délutáni hazaindulás előtt több vendégben is megfogalmazódott, hogy saját szervezeteikkel ide vissza fognak térni.

Kőszegi Ferenc

 

A mappában található képek előnézete Kibővített nyílt egyesületi nap Bér Virágospusztán