Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Két évtized Egerben

2021.10.09

A Lenkey-s Bajtársi Egyesület 2021. októberében 9-én az egri SzC Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziumban, a valamikori Lenkey János Katonai Kollégium és Középiskola területén ünnepelte megalakulásának 20. évfordulóját.
Az ünnepség, vagyis az ünnepi közgyűlés keretén belül Munkácsi Sándor ny. alezredes a Lenkey-s Bajtársi Egyesület megalakulása óta elnöke köszöntötte az egyesület jelen lévő tagjait, valamint a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége elnökségének képviseletében megjelent Vilner Péter ny. ezredest alapfeladati elnökhelyettest, és Kőszegi Ferenc ny. alezredest a Szövetség Észak-magyarországi régiójának vezetőjét.
Az ünnepség kezdetekor Munkácsi Sándor egyesületi elnök felidézte az elmúlt két évtized emlékeit, felolvasva az alapítók neveit a megalakítás körülményeit, valamit az elmúlt évek eseményeit, történéseit. A megemlékezés zárásaként a jelen lévők néma tiszteletadással megemlékeztek az egyesület elhunyt tagjairól.
Ezt követően Vilner Péter ny. ezredes, elnökhelyettes köszöntötte az ünnepi közgyűlés résztvevőit, és elismeréseket adott át az egyesület elnökének és tagjainak. Majd Munkácsi Sándor az egyesület elnöksége nevében adott át egyesületi elismeréseket a résztvevő vendégeknek és egyesületi tagoknak, így - többek között - most először került átadásra a Lenkey díj is, amit a Lenkey-s Bajtársi Egyesület újonnan alapított, és azon egyesületi tagok kapják, akik az egyesület érdekében végzett tevékenységükkel példaértékű munkát végezve kiemelten hozzájárultak a szervezet céljai megvalósításához.
A megemlékezés, és az elismerések átadása után a koszorúzások következtek először a szakgimnáziumban lévő Lenkey emléktáblánál, majd a „Kieg” udvarán elhelyezett Lenkey szobornál, és végül a Kisasszony temetőben lévő Lenkey sírnál rótták le a résztvevők a tiszteletüket.
A koszorúzás után közös ebéd következett, és ezután folytatódott a közgyűlés, a kötetlen beszélgetés.
Az egész nap ünnepi eseménye szép időben és jó hangulatban telt el, méltóképpen megemlékezve az elmúlt két évtizedről.

Lenkey János
Lenkey-s Bajtársi Egyesület
elnökhelyettese

 

A mappában található képek előnézete Két évtized Egerben