Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kapcsolatfelvétel és a múlt megidézése a jelenben

2018.08.02

A Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub vezetősége előzetesen egyeztetett program alapján 2018. augusztus 02-án látogatást tett Balatonszőlős településen a helyi Ezüstfürt Nyugdíjas Klub meghívására kapcsolatfelvétel céljából. E hatszáz fős kisközség festői természeti környezetben fekszik a Balatoni Nemzeti Park kapujában, a Szőlős-Pécselyi medencében. A kapcsolatfelvétel az MH Altiszti Akadémia parancsnoka Bozó Tibor dandártábornok kezdeményezésére jött létre, mert a település részére az 1942–ben, a jutasi tiszthelyettes képző iskola hallgatók által épített templomot és a világháborúkban a település hősi halált katonái nevét tartalmazó emléktáblát gondozzák, a jutasi jelmondatok szellemiségét ápolják.
A 8 fős delegációnkat a település polgármestere Mórocz László úr és a helyi klub vezetősége és aktivistái nagy szeretettel fogadták. A kölcsönös tájékoztatást, bemutatkozást és kiadós tízórai elfogyasztását követően házigazdánk Gulácsi Andor úr bemutatta a település nevezetességeit és elmesélte történetét. Ezt követően Balatonfüredre kirándult a két csapat és a város megtekintése közben a beszélgetések, közös fotók észrevétlenül összehozták a klubok tagságát. Tihanyba már szinte régi ismerősökként, akik újra találkoznak érkeztünk meg. A Tihanyi Apátságba Jeromos Atya vezetésével élményszámba menően, részletesen ismerkedtünk meg az Apátság történetével, titkaival és gyönyörködtünk az elénk táruló csodás látképben. Visszatérve az önkormányzat által biztosított klubhelységbe tele élménnyel a klub aktivistái által készített finomabbnál – finomabb ételek és italok elfogyasztása mellett a programok egyeztetése és a viszontlátogatás idejének kitűzése volt a fő téma. Mivel delegációnk tagja volt a „Nótás Kapitány” is, nem lehetet kihagyni, hogy egy aktuális nótát ne énekeljen el a jelenlévők szórakoztatására. Majd az elnökünk az erre acélra készített ajándékokat átadta a jelenlévőknek, mint ahogyan ezt tette az előző helyeken csoportunkat fogadó, kísérők részére is. A klubunknak egy könyvet adtak át, amiből megismerhetjük Balatonszőlős történetét, múltját és jelenét.
E tartalmas program teljesítése és a sikeresnek ítélt kapcsolatfelvétel tudatában indultunk haza, álltunk neki a szentendrei látogatás szervezésének.

Horváth Jenőné
elnök

 

A mappában található képek előnézete Kapcsolatfelvétel és a múlt megidézése a jelenben