Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Jubileumi közgyűlés Sárbogárdon

2017.01.21

Január huszonegyedikén számos meghívott vendégünkkel közösen, jubileumi közgyűlésen ünnepeltük a Honvéd Bajtársi Egyesület Sárbogárd megalakulásának 15. évfordulóját.
Nagy örömünkre szolgált, hogy szinte minden meghívottunk elfogadta meghívásunkat, s megtisztelte jelenlétével szerény ünnepségünket. Közgyűlésünkön köszönthettük Szűcs Pál ezredest az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) Légierő Haderőnem megbízott főnökét, Vanyur Tibor ezredest az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) parancsnokát, Vilner Péter nyugállományú ezredest a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) alelnökét, dr. Honfi Attila nyugállományú ezredest a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége idősügyi ügyvivőjét, Molnár Eszter őrnagy asszonyt az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Katonai Igazgatási Központ (Székesfehérvár) érdekvédelmi főtisztjét, Berdó Gábor nyugállományú századost a BEOSZ Közép-Dunántúli Régió régió-vezetőjét, Novák Kovács Zsoltot városunk alpolgármesterét, a Sárbogárdi Múzeum Egyesület elnökét, Fodor Jánost a Mozdulj a Városért Egyesület elnökét, Horváth Ferenc nyugállományú rendőr alezredest a Sárbogárdi Nyugdíjas Rendőr Egyesület elnökét, Horváth Istvánt a Sárbogárdi Kulturális Egyesület elnökét, a művelődési ház vezetőjét, valamint a Városi Nyugdíjasklub képviselőit.
Bár ünnepi hangulatban, de a hétköznapi feladatok részét képező éves beszámoló közgyűléssel kezdtünk, melyen a vezetőség beszámolt az egyesület előző évi tevékenységéről, terveink megvalósulásáról, az egyesület gazdálkodásáról. Miután a közgyűlés a beszámolókat elfogadta, döntöttünk 2017. évi terveinkről, annak pénzügyi hátteréről. A BEOSZ küldött megválasztását követően az ünneplésé lett a főszerep.
Elsőként egy rövid „önéltrajz”-ban tekinthettünk vissza az elmúlt tizenöt és eseményeire. A kellemes emlékek, sikeres rendezvények felemlegetése mellett nem maradt ki a visszaemlékezésből az eltávozottakról szóló megemlékezés sem. A múlt eseményeire történő emlékezést megkönnyítendő – az MH ÖHP támogatása jóvoltából – egy rögtönzött fotókiállítást készítettünk, melyet az aulában lehetett megtekinteni.
Vendégeink nem jöttek üres kézzel. A történeti visszatekintést követően MH KIKNYP képviselője olvasta fel, majd adta át a Honvéd Vezérkar Főnökének emléklapját és köszöntő levelét, melyben elismerését fejezi ki az elmúlt években a közösség érdekében végzett tevékenységünkért. Az MH ÖHP parancsnoka által adományozott emléklapokat Szűcs Pál ezredes adta át. Átlagon felüli közösségi munkája elismeréseként emléklapot vehetett át: Farkas István, Gyurka Tibor, Kakas József, Banda Lajos és Révész Csaba. Az MH KIKNYP parancsnoka egy nagyon szép plakettel köszönte meg az érdekvédelemben nyújtott segítségünket. A BEOSZ alelnöke a szervezet emléklapját és plakettjét adta át egyesületünknek. Gál Sándorné BEOSZ emléklapot és könyvet vehetett át. Ugyancsak emléklapot adományozott egyesületünknek a BEOSZ-KDR régióvezetője. Kedves meglepetés volt a Horváth Ferenc nyá. r. alezredes, a Sárbogárdi Nyugdíjas Rendőr Egyesület elnöke által adományozott emléklap. Az egyesület vezetősége egy-egy – a februári előadásra szóló – színházjeggyel köszönte meg Kozula Ferencné, Szente Ferenc Csabáné, Varga Imréné és Gróf Ferenc munkáját. A rendezvény előkészítése során a vezetőség úgy döntött, hogy mind a vendégek, mind a tagok számára egy erre az alkalomra készített égetett agyag plakett átadásával teszi emlékezetessé a rendezvényt. A plakettek a sáregresi fazekas műhelyben készültek.
Vendégeink az elismerések átadása során röviden méltatták azt a tevékenységet, amit a nyugállományú katonák és hozzátartozóik érdekében, a katonai hagyományok ápolása, a honvédséghez tartozás érzésének fenntartása, a Magyar Honvédség népszerűsítése terén végeztünk és végzünk. Vilner Péter és dr. Honfi Attila ny. ezredeseket személyes élmények kötik Sárbogárdhoz. A katonai főiskola elvégzése után mindketten itt kezdték tiszti pályájukat. Beszédükben röviden megosztották a jelenlévőkkel a korabeli Sárbogárddal kapcsolatos emlékeiket.
Az elimerések átadását és a köszöntőket követően a Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Himnuszt hallgattuk meg felvételről Sinkovits Imre előadásában.
A következőkben meghívott előadóművészeink, Tieger Tímea és Krezinger Tibor előadásában egy jól összeállított, fülbemászó operett-egyveleg segítségével merülhettünk el a zene hullámaiban. A páros évek óta együtt énekel, összeszokottságukat jelzi, hogy a klubhelyiség meglehetősen spártai „színpadi” és hangtechnikai körülményei sem zavarták az előadásukat. Fellépésüket ezúton is köszönjük.
Rendezvényünk svédasztalos vacsorával és késő estébe nyúló beszélgetésekkel zárult.

Gál Sándor
HBE Sárbogárd elnöke

 

A mappában található képek előnézete Jubileumi közgyűlés Sárbogárdon