Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Jubiláltak a határőr nyugdíjasok

2016.01.19

Magasztos, felemelő pillanatokat éltünk át a meghívott vendégekkel együtt az egyesületünk jubileumi közgyűlésén. Tíz évvel ezelőtt 46 fővel alakult meg a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjasai Egyesület abból a célból, hogy a szabadidő hasznos eltöltéséhez, a személyiséget éltető regeneráló programok szervezéséhez segítséget nyújtson, továbbá ápolja a határőr hagyományokat s aktuális tájékoztatást nyújtson a határőrizeti eseményekről. Az alapításban és szervezőmunkában kifejtett tevékenységéért maximális elismerés illeti meg Bücs Jánost, aki hat éven át az elnöki funkciókat is ellátta. Janovics János elnök visszatekintéséből egy gazdag, színes tevékenységrendszer és egy mozgalmas közösségi élet képe rajzolódott ki.
Bensőséges ünnepség keretében köszöntöttük a kerek évfordulós születésnapjukat és házassági évfordulójukat ünneplő tagtársainkat. Feledhetetlen élményekkel gazdagítottak bennünket az országjáró és külföldi kirándulások. Önfeledt hangulatúak voltak a zenés-táncos összejöveteleink. Évente megemlékeztünk elhunyt bajtársainkról, Szent László napján pedig a volt Határőrségről, mélyítve a határőr öntudatot és identitást. Az egyesület belső dinamikáját tükrözik a megalakult és jól működő önképző csoportok.
A közgyűlés megejtő momentumaként emléklapot vettek át az alapító atyák. Nyírbátor város önkormányzata az ünnepi alkalomból csapatzászlót adományozott az egyesületnek. Máté Antal polgármester a város és az egyesület integráns működését méltatta, és további támogatásáról biztosította az egyesületet. Farkas József dandártábornok megyei rendőr-főkapitány megköszönte azt a magas szintű szakmai tudást és szilárd erkölcsi tartást, melyet az idősebb határőrök hagyományoztak utódaikra, egyúttal együttműködési megállapodás aláírásával garantálta a működéshez szükséges feltételek biztosítását.
Havasi Zoltán dandártábornok, a Rendőr és Honvéd Nyugdíjas Egyesületek Országos Szövetségének elnöke az elismerő szavak mellett a főhatóságokkal való viszony rendezettségéről ejtett szót.
Esküdt Lajos és Tóth Sándor ezredes urak a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségét képviselve mondtak köszönetet a honvéd és rendvédelmi nyugdíjas egyesületek közötti harmonikus kapcsolatok ápolásáért.
Valamennyi hozzászóló emlékszalagot kötött az újonnan birtokba vett csapatzászlóra, továbbá ajándékokat nyújtottak át a legaktívabb egyesületi tagoknak. Ugyanezt tették a társ nyugdíjas szervezetek és a határrendészeti kirendeltségek vezetői.
Az érzelmi együtthatókban bővelkedő közgyűlés résztvevői a közösen elfogyasztott ebéd közben kívántak egymásnak további kellemes élménygyűjtést.

Nyírbátor, 2016. január 19.

 

A mappában található képek előnézete Jubiláltak a határőr nyugdíjasok