Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Jubilált a Szombathelyi Határőr Nyugdíjasok Egyesülete

2016.04.29

Nyugdíjas határőrök gyűltek össze az egyesület 25 éves jubileuma alkalmából. Az ünnepség megszervezése a BEOSZ támogatásával valósult meg.
A határőr induló elhangzása után Ilauszki Tiborné ny.hőr. őrnagy, az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket. Örömét fejezte ki, hogy ennyi volt határőr jött el a jubileumi ünnepségre. Külön köszöntötte a meghívott vendégeket, a társ – fegyveres nyugdíjas szervezeteket, ( rendőr, honvéd ) a rendőrség helyi vezetőit, a határőrség egykori parancsnokait. Az országos parancsnokot, a helyi parancsnokokat.
Köszöntőjében rövid áttekintést adott az egyesület megalakulásáról, az elmúlt 25 év jelentősebb programjakiról. Az 1991-ben alakult egyesület alapító tagjai közül sajnos már nem mindenki lehetett jelen az ünnepségen. Az egyesület céljai között szerepel a határőr hagyományok ápolása és megőrzése, programszervezés, érdekvédelem, együttműködés a hasonló céllal alakult társ egyesületekkel, részt venni és képviseleti tevékenységet végezni a nyugdíjas érdekvédelmi munkában.
Annak ellenére, hogy mára megszűnt az önálló határőrség, az egyesület tartja a határőr nevet, tagjai őrzik a hagyományt, számos rendezvényt szerveznek.
Az ünnepséget a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület Napsugár Kórusa katonadalokkal, Bencsik Jenő ny.hőr alezredes szavalattal köszöntötte az ünneplő határőr egyesületet.
Ilauszki Tiborné emléklapokat és egy kis emléktárgyat adományozott a meghívott vendégeknek, az egyesület kiemelkedő munkát teljesítőinek és segítőinek.
A Határőr Himnusz elhangzása után egy kis fogadásra és kötetlen beszélgetésre került sor.

Ilauszki Tiborné ny.hőr.őrnagy,
az egyesület elnöke

 

A mappában található képek előnézete Jubilált a Szombathelyi Határőr Nyugdíjasok Egyesülete