Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Ilauszki Tibor Emlékverseny

2017.09.16

A Szombathelyi Határőr Nyugdíjasok Egyesülete - szeptember 16-án - 8. alkalommal rendezte meg az „Ilauszki Tibor Emlékversenyt” az Arborétum Sportcentrumban.
Ezen a napon Ilauszki Tibor ny. határőr ezredesre emlékezünk, aki mindig szívén viselte a város nyugdíjas egyesületei és csökkent munkaképességűek részére évente megrendezésre kerülő sportnapot Halála után az egykori Sportigazgatóság kezdeményezésére került átnevezésre a sportnap „Ilauszki Tibor Emlékversennyé”.
A természet nem igazán volt kegyes velünk. Az egész éjszakai esőzés és hűvösebb idő ellenére is 97 fő részvételével került megrendezésre a sportnap.
Az emlékverseny megrendezése a BEOSZ támogatásával valósult meg. A határőrökön kívül a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület, a Vas Megyei Nyugdíjas Rendőrök Egyesülete, több civil városi egyesület, klub, BEOSZ Nyugat-dunántúli régió elnöke, László Attila ny.alez. úr és a régióhoz tartozó egyesületek képviselői is - Zalaegerszeg, Győr, Sopron - megtiszteltek jelenlétükkel. Rendezvényünkön részt vett Béndek József altábornagy úr, a Határőrség volt országos parancsnoka, valamint a Vas Megyei Nyugdíjas Szövetség Elnöke Dancs István úr is.
Külön férfi és nő, 70 év alatt és 70 év feletti korcsoportban indultak a versenyzők, akik 5 sportágban mérték össze ügyességüket: teke, kapura rúgás, célba dobás, darts, kézigránátdobás. Nagy örömünkre szolgált, hogy több nagyszülő unokájával együtt érkezett a versenyre.
Minden korcsoportban az első három helyezettet díjaztuk éremmel, oklevéllel és szerény értékű ajándékkal.
Az unokák is versenylap szerint indultak (ugyan úgy, mint a felnőttek) a sportágakban, amit nagyon lelkesen végig is csináltak. Természetesen ők sem maradtak ki a jutalmazásból. Nekik is járt egy kis ajándék, természetesen oklevél és arany érem, amit a gyerekek büszkén és boldogan vettek át nevüket hallva.
Idén először külön díjban részesítettük a legidősebb női és férfi sportolót. A legidősebb nő 88. évével Kéri Józsefné a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület tagja, a legidősebb férfi a 84. évével Gál Sándor a Szombathelyi Határőr Nyugdíjasok Egyesületének tagja lett. Ők oklevelet és gravírozott serleget kaptak. Büszkék vagyunk aktívásukra és lelkesedésükre. Kívánunk nekik további jó erőt és egészséget. Maradjanak még nagyon sokáig közöttünk. Az eredményhirdetés után közös ebéd, majd kötetlen beszélgetés tette felejthetetlenné a napot.
Mindenkinek nagyon köszönöm a részvételét, jövőre találkozunk.

Ilauszki Tiborné ny.hőr.őrgy.
az egyesület elnöke

 

A mappában található képek előnézete Ilauszki Tibor Emlékverseny