Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hősök Napi megemlékezés Kazincbarcikán

2022.05.29

Kazincbarcika 2022. évi Hősök Napi megemlékezésére május 29-én került sor a Kazincbarcika-alsó Református Egyházközség és a Vajányi Lajos Bajtársi Egyesület közös szervezésében.
A nagyszámú jelenlévő emlékező Magyarország 1000 éves hőseire és a helyi elesettekre emlékezett. A kegyeleti emlékezést színesítette a nívódíjas Edelényi Férfikórus és a helyi Irinyi János Református Oktatási Központ tanulóinak műsora.
Koszorúk elhelyezésére került sor. A HTBKOKSZ-t Gereben András nyá. ezredes titkár képviselte. Az MH. 4 sz. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda irodavezető helyettese, a Kazincbarcika Hadigondozottak Egyesülete, az önkormányzat és az egyház mellett a Vajányi Lajos Bajtársi Egyesület tagsága mindnyájan a kegyeleti megemlékezés részesei voltak.
A megemlékezésnek az ad hagyományteremtő jelleget, hogy az egykori Borsodi Vegyi Kombinátot, de a város épületeit is egykori Ludovikás tisztek, pilóták, német ajkú hazánkfiai építették, akik több évi hadifogság után még internáltakként kerültek az akkor épülő városba.
A város soha nem felejtheti el hősi halottait, az emlékezés nem kiváltság, hanem mindnyájunk kötelessége - hangzott el az ünnepi beszédben.

Husonyicza Gábor

 

A mappában található képek előnézete Hősök Napi megemlékezés Kazincbarcikán