Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Honvédelmi Verseny Táborfalván

2017.04.29

A Platthy József Bajtársi Egyesület közhasznú szervezet, versenyt írt ki a Csurgay Franciska Általános Iskola felső tagozatos diákjai részére, Tájékozódási Akadályfutó Csapatverseny megrendezésére.
Egyesületünk már hét éve folytatja a diákok honvédelmi nevelését vagy az önkormányzatunk vagy a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének támogatásával. Ebben az évben már segítőink és támogatóink közt volt a Magyar Honvédség Logisztikai Központja is. A mostani eseményre április 29-én került sor a Helyőrségi Művelődési Otthon épületében és annak két kilométeres körzetében. A versenyre harminc diák és az őket kísérő tanárok jöttek el, de megtalálhatóak voltak a lakótelepre kilátogató és a hétvégére a nagyszülőkhöz ékező gyerekek is, akik aktívan kivették részüket a játékokból. Az egyes játékok vezetői, valamint a pályabírók bemutatása és a szabályok ismertetése után megkezdődött a verseny. A honvédelmi versenyünk gerincét a tájékozódási akadályfutás adta, de lehetőség adódott versenyezni: kislabda és kézigránátdobásban, lengőtekében, kötélhúzásban, valamint légfegyver lövészetben is.
A helyszínen kézifegyver és hadieszköz bemutatót tartott a MH LK. Lőkísérleti És Vizsgáló Alosztály vezetője Lajosbányai István alezredes és Vígh János törzszászlós. Az alezredes úr és munkatársa lehetőséget biztosított a gyerekeknek, hogy a hadieszközöket - golyóálló mellényt, kevlár sisakot - magukra vegyék, a különböző kézifegyvereket kézbe véve megtapasztalják azok súlyát, és megismerjék hadi használhatóságuk általános jellemzőit. A fegyverek és felszerelések bemutatása mellett, a katonaélet szépségeibe is betekintést kaptak a gyerekek.
A versenyt követő ebéd után került sor a már nagyon várt eredményhirdetésre. Az eredményhirdetést megtisztelte jelenlétével Tóth Bertalan polgármester is. A helyezést elért diákoknak okleveleket, emléklapokat, a BEOSZ-tól és a nagyközségünk önkormányzatától pályázaton nyert pénzből vásárolt katonai jellegű emléktárgyakat, könyveket adtunk át. Átadásra kerültek a Logisztikai Központtól kapott emléktárgyak is.
Köszönjük az Örkényi Takarékszövetkezetnek és az Aprajafalva Bt-nek a verseny megrendezéséhez nyújtott támogatását.

Juhász Gábor elnök

 

A mappában található képek előnézete Beszámoló közgyűlés Táborfalván