Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hon- és rendvédelmi nap Taszáron

2022.06.04

Sikeres BEOSZ pályázati támogatás segítségével Taszár Község Önkormányzatával közösen megrendeztük a Nemzedéke Éve alkalmából a Hon- és rendvédelmi napot községünkben, a volt laktanya területén.
A taszári Fésűs Éva általános iskola tanulóinak műsora után következett az ünnepélyes megnyitó, majd a rajzpályázat eredményhirdetése.
A Magyar Honvédség alakulatainak standja mellett lehetőséget kapott még a HM Zrínyi Nonprofit Kft., Katasztrófavédelem, Rendőrség, Mentőszolgálat, Büntetés-végrehajtási Szervezet és a Kötél Speciális Mentőszolgálat, hogy bemutassák a jelen korban használatos technikai eszközeiket a kíváncsi jelenlévők számára.
A rendezvény alkalmat szolgált arra, hogy a katonák és más rendvédelmi szervek tagjai személyesen is találkozhattak egymással, és a fiatalok a különféle technikai eszközöket és fegyvereket látva kedvet kapjanak a fegyveres testületek munkájához, de ugyanakkor arra is lehetőséget adott, hogy különböző korosztályok együtt tölthessenek egy igazán gazdag programokkal rendelkező délutánt.
A gyermekek és felnőttek részére tartalmas programokkal szolgált még:
a Kapos Knights Airsoft stand,
Paintball lövészet,
Makett bemutató,
Fehér Holló Középkori Műhely bemutatója,
La - No Live Együttes előadása,
Rendőrségi kutyás bemutató,
a Marcali Bajtársi Egyesület Kórusának műsora.
A rendezvény híven tükrözte a taszári és környékbeli lakosok és a Kaposváron szolgálatot teljesítő katonák, tűzoltók és rendvédelmi szervek közötti szoros kapcsolatot. Célunk volt, hogy gyerekeink érzelmileg kötődjenek a hazához, védjék, óvják, és ha lehet, majd olyan hivatást válasszanak, amelyben a legtöbbet tehetik érte.
Úgy érezzük a tartalmas délután ennek eleget tett!

Koppány Zoltán

 

A mappában található képek előnézete Hon- és rendvédelmi nap Taszáron