Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hobbi-kiállítás határőr módra

2018.01.23

Hobbitevékenységük alkotásaiból rendeztek kiállítást a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjasai Egyesület tagjai, Szakács Antalné ötlete és szervezőmunkája nyomán.
Az újszerű rendezvény igen nagy érdeklődést váltott ki. A férfiak rendezték a termet, a hölgyek és két férfi tagtársunk készítették elő évtizedes munkájuk mintadarabjait.
Esztétikus elrendezésben megjelenítődtek a különböző tájegységek kézimunka mintái: a Tisza-vidéki és beregi keresztszemesek, a kalocsai, a matyói és a buzsáki jellegzetes motívumok, valamint a kalotaszegi írásos és riselt minták. Szemet gyönyörködtetőek voltak a hímzések és a gobelin képek. Láthattuk a gyöngyfűzés magasiskolájának produktumait. Magával ragadóak voltak a kiállított díszdobozok. Megemeltük képzeletbeli kalapunkat a faragott alkotásokat nézve. Magas szintű kreativitásról tanúskodtak a természetből gyűjtött tárgyakból, ágakból, gyökerekből létrehozott, meghökkentően eredeti kompozíciók.
A kiállítás megtekintése és a kölcsönös, megérdemelt gratulációk után társasjátékokkal és kártyázással múlattuk az időt, frissen sült fánkot falatozva.

Vincze István

 

A mappában található képek előnézete Hobbi-kiállítás határőr módra