Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hatvaniak a Helikopterbázison

2019.05.25

A hatvani Gáspár András Bajtársi Egyesület, a Honvédelem Napja közelében, igyekszik valamilyen katonai tárgyú rendezvénnyel erősíteni tagságának a honvédelem ügye iránti elkötelezettségét.
Ez évben május 25-én, a bázis és a Magyar Repülők Bajtársi Egyesülete vendégeként, az MH 86. Szolnok Helikopterbázis családi napjára látogattak el. A rendezvény több szempontból is kiemelkedő volt, mivel ez évben lett 50 éves a Légierő Zenekar, és a MI-8 helikoptertípus is.
Dr. Koller József dandártábornok, parancsnok köszöntője után az ünnepelt zenekar szórakoztatta a nagyszámú kilátogatót, majd a másik ünnepelt a MI-8, és a felújításból nemrég visszatért MI-24 helikoptertípusok történetét bemutató előadásra került sor.
A földi programokat légibemutató követte. Először a bázison rendszeresített repülőeszközök kötelékben húztak el a repülőtér felett, majd ejtőernyősök érkeztek a nézők mellé. Az ugrások után újra a repülőeszközöké volt a főszerep. Sorra mutatták be a gépek és a természetesen a pilóták lenyűgöző képességeiket, amivel sikerült elbűvölniük a nézőket. A ZLIN 242 kötelék, majd az AS 350, MI-17, M-24 helikopterek szitakötőszerű repkedése után, a bemutatóra a Gripenek dübörgése tette fel a pontot.
Ezután ismét a Légierő Zenekar fellépése következett, és természetesen nem maradhatott el az ünnepi torta sem.
A légi bemutatók mellett a földön sem unatkozhatott a nagyszámú kilátogató. Haditechnikai eszközök, szárazföldi és légijárművek sokaságát lehetett megtekinteni és sokukat kipróbálni, de legkisebbek is megtalálhatták a maguk szórakozását.
A programdús nap és az elfogyasztott finom ebéd után, a résztvevők élményekkel gazdagodva tértek haza, és nagy elismeréssel gondoltak vissza a program szervezőire és végrehajtóira.

Kőszegi Ferenc

 

A mappában található képek előnézete Hatvaniak a Helikopterbázison