Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hatvaniak a Helikopterbázis Családi Napján

2022.05.28

Az MH 86. Szolnok Helikopterbázis május 28-án tartotta az Alakulat és Családi napját, amin szép számmal vett részt a Gáspár András Bajtársi Egyesület (Hatvan) is.
Az egyesület 53 fős csapatában a 3 évestől a 80 éven felüliig minden korosztály tagjai jelen voltak, és a nemzedéki különbségek ellenére, a programok mindenki számára vonzónak bizonyultak.
A statikus bemutatók keretében a Magyar Honvédség technikai eszközeinek jelentős részét mutatták be, de (többek között) veterán autókat is megcsodálhattak a látogatók.
A látványos, dinamikus bemutatók keretében a repülőtér felett elhúzó kötelékek tagjai - a merevszárnyúak ZLIN 242 től az A319-ig, illetve a forgószárnyasok a H145 M-től a MI 24-ig - a honvédség légijárműveinek teljes skáláját képviselték.
A légijárművek közül többen is látványos show keretében mutatták be az eszközök képességeit és az őket kezelő pilóták tudását, majd az ejtőernyősök következtek.
A képeségek megismertetését követően, egy konvoj elfogásával, az alkalmazás lehetőségeibe is bepillantást nyerhettünk, majd kutyás bemutató következett. Az egyesület kilátogató tagjai élményekkel feltöltődve térhettek haza, és ha a legfiatalabb résztvevőnk képen látható lelkesedése megmarad, talán az utánpótlásra is számíthat a „sereg”.

Kőszegi Ferenc

 

A mappában található képek előnézete Hatvaniak a Helikopterbázis Családi Napján