Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Gasztromajális Hatvanban

2019.05.01

Május elsején, hagyományosan főzőtársaságok népesítik be a hatvani Népkertet. A Gasztromajális volt ez évben is, az egész napos rendezvénysorozat nyitánya, melynek keretében a benevezők négy kategóriában mérhették össze tudásukat.
A Gáspár András Bajtársi Egyesület főzőcsapata, Földesi Attila nyugállományú őrnagy vezetésével a négyből három kategóriában indult, és szerepelt kiemelkedően. Az elkészített ételeiket a zsűri egy első és egy második hellyel jutalmazta.
Első helyezést ért el a füstölt sonkás csirkemell, zöld spárgával, míg a másik kategóriában a vesevelővel töltött lángos sajtkémmel, a második helyezést érdemelte ki.
Az egyesület saját majálisát is a rendezvény keretében szervezte meg. A kilátogató közel hetven fő, jó étvággyal fogyasztotta el, az erre az alkalomra elkészített ételeket.
A jó hangulat és az ételek illata számos érdeklődőt is odavonzott az asztalokhoz, akiket sajnos zártkörű rendezvény miatt nem lehetett vendégül látni.
A főzés ideje alatt, és az eredményhirdetés után is, a kilátogatókat a színpadon számos fellépő szórakoztatta, megteremtve ezzel a rendezvény igazi majális hangulatát.

Kőszegi Ferenc

 

A mappában található képek előnézete Gasztromajális Hatvanban