Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Faliújság - 2021

2021.07.04

Horváth Balázs István - ünnepi közgyűlés Szabadszálláson
2021.07.04 07:55
2021. július 2-án tartotta rendkívüli, majd megalakulása 45. évfordulója alkalmából az ünnepi közgyűlését a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub.

Buza Vince - Egyre népszerűbb a túrázás
2021.06.06 23:04
Évről-évre nő a szabadidejükben az aktív kikapcsolódást – esetünkben a túrázást – választók száma. Jól példázza ezt a június 5-én Szabadszálláson az „Ötpróbával Párizsba” rendezvénysorozat részeként szervezett Nyári Strázsa túra, melynek 5-10-15 km-es távjait több mint 300-an teljesítették.
Az is látszott azonban, hogy mint minden tevékenységre a túrázásra is rányomta a bélyegét a járvány, illetve annak „lecsengő” szakasza. Míg az áprilisi teljesítménytúrára 110, addig a mostanira az ország 56 településéről érkeztek a túrázók és jellemzően a helyszíntől 100 km-es körzetből. Akkor 2-3 túrarendezvény került lebonyolításra az adott napon, most több mint 10 túrahelyszín közül választhattak a természet kedvelői.
Nem választottak rosszul, akik a szabadszállási túrát teljesítették. A sok csapadék és viszonylag hűvös idő hatására az erdő a késő tavaszi arcát mutatta gyönyörű lombkoronákkal és virágokkal, de a szervezők is kitettek magukért, hiszen új erdei útszakaszokkal bővítették az útvonalakat.
A rendezvény iránti nagy érdeklődés a szervezőket is meglepte, hiszen közel annyian neveztek a helyszínen, mint amennyien éltek az előnevezés adta kedvezménnyel, melynek eredményeként a rajtnál kisebb tumultus alakult ki és a túrázók ellátására előkészített „muníciót” is bővíteni kellett.
Összességében 311-en teljesítették a választott távot. A legidősebb túrázó a Pécsről érkezett Kosaras Judit (84) volt, míg a legfiatalabb résztvevő a féléves Csősz Gergő Péter, akit Szabadszállásról hoztak szülei erre a túrára. A program jó hangulatát tovább fokozta a túra után a célban elfogyasztható helyben készült finom bográcsos étel.
A túra eredményes lebonyolításáért köszönet illeti a rendező Honvéd Nyugdíjas Klub önkéntesei mellett Jaksa Mihály, Ozsváth János, Szabó Imre, Szalontai Bálint, Szívós László, Tóth János vállalkozókat és a ZERO-FEELING Kft. tulajdonosait.
Találkozzunk 2021. szeptember 25-én az Őszi Strázsa Teljesítménytúrán.
Buza Vince
Honvéd Nyugdíjas Klub, Szabadszállás

Horváth Balázs istván - A katonák köszöntése, a hősök emlékezete
2021.05.21 21:44
A szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub mai (május 21.) jelképes gyülekezése kettős célzatú volt, hiszen kötelességünk emlékezni a MAGYAR HONVÉDELEM NAPJÁRA, és nem feledve eleink életáldozatát, a közelgő MAGYAR HŐSÖK EMLÉKÜNNEPÉRE is. A jeles alkalmak - a katonák köszöntése és a hősök emlékezete - okán Farkas Zoltán, az egyesület elnöke tartott megemlékezést, majd elhelyezte a tisztelet koszorúját a - Szabadszállás honvéd hőseinek emléket állító - ’48-as Honvéd emlékmű talapzatánál.