Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Évzárás a veszprémi repülőknél

2020.12.12

Egyesületünk történetében - hosszú évekre visszamenőlegesen – létezik egy hagyomány, amit a vírushelyzetre való tekintettel meg kellett szakítani. Elődeink a rendezvényt, a karácsony előtt a Karácsony Jegyében névre keresztelték. A dátumot tekintve legtöbbször az év utolsó hónapjának első hétvégéjére terveztük annak függvényében, hogy mikor állt rendelkezésre szabad helyiség 40 – 50 fő részére. Igen, ez volt talán mindig az év egyik legnépszerűbb összejövetele, ami alkalom volt arra, hogy az ünnep előtt - mielőtt teljes mértékben és okkal, kizárólag a család felé fordulunk – közösen elbúcsúztassuk az évet, vacsorát és néhány pohárka italt elfogyasztva. Ezt megelőzően gyertyát gyújtottunk, megemlékezünk azon tagtársainkról, akik csatlakoztak az „Égi kötelékhez”. Néhány szóban vázoltuk azokat a lényeges eseményeket, megemlékezéseket, melyek megszervezése a mi feladatunk volt. A lányok kaptak egy szál virágot, mert, hogy az elmúlt évben is elviseltek minket. Talán az est legkiemelkedőbb része, amikor köszöntöttük a kerek évfordulós tagjainkat. Részükre átadtunk egy-egy emléklapot és egy megtöltött üveget, amit egyesületünk logóját ábrázoló öntapadós matricával láttunk el.
Idén az eddig leírtakból úgy tűnt, hogy semmi nem valósítható meg. Ekkor jött az ötlet, hogy mi lenne, ha a nyári kihelyezett egyesületi napokhoz hasonlóan mégis csak tartanánk egy összejövetelt. Elküldtünk az Operatív Törzs részére egy levelet, amiben kérést tettünk fel arra vonatkozóan, hogy szabadban, lehet-e programot szervezni, és ha igen, van-e korlátozás a létszám tekintetében? Gyors választ kaptunk, s megtudtuk, hogy a lehetőség adott, de maximum 10 főig.
Egy kör e-mailt küldtünk a kerek évfordulós tagjaink részére, amiben érdeklődtünk ki tud eljönni. Végül is egy délelőtti 10 és egy délutáni 6 fős csapat elvállalta, hogy megkóstolja a forraltbort. A tíz érintettből négyen itt voltak, részükre átadtuk az emléklapot.

veszprem_1.jpg

veszprem_2.jpg
Majd a rendezvényről e-mailban tájékoztattuk azon tagtársainkat, akik nem tudtak részt venni szűk körben megtartott találkozón.

Soós Lajos,
Veterán Repülők és Ejtőernyősök
Veszprémi Egyesületének elnöke