Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Évfordulós Ünnepség Cegléden

2015.10.06

A Ceglédi Honvéd Nyugdíjas Egyesület október 5-én a Foltvarró és kézimunka szakkörének kiállítás megnyitójával, 6-án ünnepi közgyűléssel emlékeztek, megalakulásuk 45. évfordulójáról. Lukács István nyugállományú alezredes az egyesület ügyvezetője, ünnepi köszöntőbeszédét W. Churchill-től vett idézettel kezdte: „abból élünk amit kapunk, de az éltet minket amit adunk”.
Kiemelte, jogos büszkeség tölthet el bennünket, amikor áttekintjük a megalakulástól megtett hosszú utat. Hangsúlyozta, hogy egyesületükben a tagok együvé tartozását erősíti a közös sikeres szolgálati múlt, egymás kölcsönös tisztelete, és az egy életre szóló katonabarátságok.
1990-ben, a klub társadalmi szervezetté alakult, és mint önálló jogi személy, vette fel a mostani megnevezését. Még ebben az évben egyik alapítója volt a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének.
Szervezeti működésüket nagyban megnehezítette, hogy 2004-ben máról- holnapra bezárták a helyőrségi Tiszti klubbot. Ekkor a Városi Rendőrkapitányság befogadta őket, és hat éven keresztül ott tartották rendezvényeiket. 2010-ben a ceglédi Önkormányzat, felújított, szép klubhelyiséget biztosított részükre. Ezt az akkori polgármesternek, Földi László Úrnak, a mostani országgyűlési képviselőnek köszönhették.
Ma már Cegléd egyik legnagyobb létszámú, és legtöbb vonzó programot szervező egyesületeként léteznek. Ebben a régi katonavárosban, lehetőségeiknek megfelelően mindent megtesznek a katonahagyományok megőrzése, ápolása érdekében. Szükségesnek tartotta kiemelni, hogy jó munkakapcsolatot tartanak a HM illetékes szervezeteivel, a BEOSZ-al, a helyi önkormányzat vezetőivel, és a médiával. A beszéde után Dr. Papp Ferenc ezredes a HM képviseletében, Kelemen József nyá. altábornagy a BEOSZ elnöke, Vanyur Tibor mk. ezredes, a HM HKNYP parancsnoka, Hegedűs Ágota alpolgármester Asszony és Lukács István nyá. alezredes kitüntetéseket, elismeréseket és emléktárgyakat adtak át. Az egyesület valamennyi tagja díszes kiállítású évfordulós emléklapot kapott.
A rendezvény befejezéseként megtekintették a hadsereg művészegyüttesének fergeteges műsorát, majd vacsorával és baráti beszélgetéssel zárták az emlékezetes évfordulós ünnepséget.

Kocsis István nyá. ezredes

 

A mappában található képek előnézete Évfordulós Ünnepség Cegléden