Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Évforduló Kiskőrösön

2021.05.29

Ötven esztendő, fél évszázad tekintélyes idő egy ember, vagy egy szervezet életében. Kiskőrösön 1971-ben alakult meg a Kiskőrös Helyőrség Nyugállományúak Klubja, és működik azóta is töretlenül, fiatalabbakat megszégyenítő lendülettel, lelkesedéssel, gazdag programkínálattal.
Az elmúlt évben a vírushelyzet miatt elmaradt néhány rendezvény, taggyűlések, összejövetelek hiszen a tagság pont a legveszélyeztetettebb korosztály, de a védőoltások felvételével, a rendelkezések enyhítése által, ahogy lehetőség kínálkozott, a kiskőrösiek módot találtak arra, hogy ezt a jeles évfordulót tagságuk és vendégeik körében méltón megünnepeljék.
A rendezvény fővédnökségét dr. Benkő Tibor, honvédelmi miniszter vállalta, akinek üdvözlő szavait Kocsi László ezredes tolmácsolta az egybegyűlteknek. Jelenlétével megtisztelte a napot Hazuga Károly nyá. altábornagy, a BEOSZ elnöke, Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője, Arató László r. ezredes, a Bács-Kiskun megyei rendőrkapitány helyettese, Durgó Tamás alezredes, a Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság és Érdekvédelmi Osztály vezetője, dr. Kovács György, a BEOSZ Délalföldi Régió elnöke volt és jelenlegi polgármesterek, a fegyveres testületek tagjai.
A szervezők gazdag programmal készültek a jeles napon. A hölgyek étellel, itallal, kedves szóval invitálták a vendégeket, majd ünnepélyes zászlófelvonás következett a Városháza előtt. Ezt követően a Művelődési Ház színháztermében ünnepi találkozóra került sor, melyben Fadgyas István nyá. őrnagy beszélt az eltelt ötven év eredményeiről, természetesen, minden nem férhetett bele a beszámolóba, hiszen a klubban pezsgő élet folyik, bár a laktanya 2001-ben bezárt, így a város ötven év után megszűnt helyőrség lenni, de a nyugállományúak tovább vitték a katonai hagyományok ápolását, az érdekvédelmi tevékenységet, és szerves részévé váltak a város életének, klubjukra mindenben számíthatnak a város vezetői. Az évforduló alkalmából kitüntetéseket, jutalmakat, emléktárgyakat vehettek át, többek között Gottfried Béla nyá. ezredes a Honvédelemért Kitüntető Cím II. fokozatát, Schiller Katalin nyá. őrnagy és Martin Ferenc a III. fokozatot kapta.
Az ünnepi gyűlés végén a vendég szervezetek vezetői szalagot kötöttek a csapatzászlóra, majd a résztvevők megnézhettek egy kiállítást a klub múltjáról, amit Domonyi László polgármester nyitott meg. Ezt követően koszorúzásra került sor a Helyőrségi Emlékparkban, majd egy kiadós és nagyon ízletes ebéd várta a tagokat és vendégeket a Fortuna étteremben, ahol volt bőven megbeszélni való a régen látott kedves ismerősökkel. Minden vendég egy külön erre az alkalomra palackozott és az évfordulóra felcímkézett üveg borral indulhatott haza. Szép nap volt!

Schiller Katalin nyá. őrnagy

 

A mappában található képek előnézete Évforduló Kiskőrösön