Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Évértékelő és feladattervező közgyűlés Hatvanban

2019.03.09

A Gáspár András Bajtársi Egyesület 2019. március 09-én a Hatvani Lajos Múzeum könyvtártermében tartotta az éves beszámoló és feladattervező közgyűlését.
A közgyűlésen, az egyesület tagságán kívül jelen volt Hazuga Károly nyá. altábornagy, a BEOSZ elnöke, Lestyán Balázs Hatvan város alpolgármestere, Juhász János r. ezredes rendőrkapitány, Horváth Gábor tü. alezredes tűzoltóparancsnok, Csiffáry Tamás alezredes az MH 86. Szolnok Helikopterbázis parancsnokának képviselője, és Fekete István nyá. ezredes tiszteletbeli régióvezető.
A hivatalos napirend előtt Lestyán Balázs alpolgármester köszöntötte a résztvevőket.
A közgyűlésen az elnökség és a felügyelőbizottság számot adott a 2018. évben végzett munkáról és az éves gazdálkodásról.
A jelentéseikben megállapították, hogy az előző évben magasra tett mércét sikerült „megugrani”, és mind az elvégzett munka, mind a gazdálkodás területén, eredményes éven vannak túl. Az egyesület éves tevékenysége méltó volt egy 45. születésnapját ünneplő egyesülethez, és jól reprezentálta a tagságban meglevő erőt és lehetőségeket. Erősödött az egyesület közéleti tevékenysége, és a névadó személyéhez köthető, településeken és országhatáron átnyúló megemlékezések is egyre színvonalasabbak lettek.
A Felügyelőbizottság jelentésében pozitívan nyilatkozott az ellenőrzés tapasztalatiról, és kiemelte, hogy az ellenőrzése során, semmilyen szabálytalanságot nem tárt fel.
A beszámolók megvitatása után a 2019. évi feladatok tervezése került napirendre.
Az elnökség erre az évre az elmúlt években elért színvonal megtartását tűzte ki célul.
A 2019. évben ismét hármas jubileumot ünnepelhetnek (a Hatvani Csata 170., Gáspár András születésének 215. és halálának 135. évfordulója). Az évfordulók megünneplését Gáspár András Emlékév keretében tervezik, melynek legfontosabb eseménye a tábornok szobrának felavatása lehet a Radnóti téren.
A napirendi pontok megtárgyalása után Hazuga Károly nyá. altábornagy köszöntötte a megjelenteket, és röviden szólt a szövetség feladatairól. Felhívta a figyelmet a sajtó, és ezen belül a Bajtársi Hírlevél szerepére, ismertette a két új pályázat lehetőségeit, majd elismerések átadására került sor.
BEOSZ elismerésben részesült Kestler Tamás nyá. ezredes és Strobán Gabriella, az egyesület emlékplakettjét pedig Laczik István nyá. őrnagy és Burda Gabriella vehette át.
A hivatalos programot követően, a közeli nőnapra tekintettel, virággal köszöntötték az egyesület hölgytagjait.
A közgyűlés végén a tagság jó étvággyal, baráti beszélgetések mellett fogyasztotta el a feltálalt szendvicseket és üdítőket, valamint a hölgyek által készített finom süteményeket.

Kőszegi Ferenc

 

A mappában található képek előnézete Évértékelő és feladattervező közgyűlés Hatvanban