Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Erősödik a Szövetségünk

2022.09.10

Az Abasári Honvéd Baráti Kör a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségébe menetel.
Abasáron a Saári Közösségi Házban tartották meg szeptember 10-én az Abasári Honvéd Baráti Kör tagjai a tisztújító közgyűlést, egyben az egyesület baráti találkozóját is.
Szerte az országból - Miskolctól Bajáig gyülekeztek - mintegy félszázan, a nyugállományúak és családtagjaik, hogy a 17 évig elnöki funkciót betöltő és most lemondott Tóth Ferenc ny. ezredes helyett új egyesületi elnököt válasszanak.
A szavazás elött Esküdt Lajos, a BEOSZ koordinációs elnökhelyettese tartott tájékoztatót a Szövetség szervezeti felépítéséről, aktuális tevékenységéről a jelenlegi feladatokról.
Az érdekes és tartalmas előadás után a tagság egyhangúlag megszavazta a csatlakozást a honvédségi bajtársakat összefogó szervezethez.
Következő napirendi pontban a jelenlevő tagság egésze megválasztotta az Abasári Honvéd Baráti Kör elnökének Mádi János ny. ezredest, az abasári dandár volt parancsnokát.

abasar_220910_03.jpg

Az új elnök röviden ismertette programját, amelyben kaput szeretne nyitni a volt katonák, közalkalmazottak irányába, Facebook oldal indítását is tervezi. Abasár központjában felállított gránit Emlékmű megkoszorúzása következett, ápolva a 44. Harckocsi Ezred emlékét.

abasar_220910_01.jpg

abasar_220910_02.jpg

Az esemény zárásaként igazi szüreti ebéd következett, amely után a jelenlevő Kazsu Attila polgármesterrel közösen baráti beszélgetés keretében felelevenedtek a régi katonatörténetek, de szó volt az Abasári Honvéd Baráti Kör soron következő feladatairól is.

Ladiszlajdesz László ny. őrnagy