Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Emléktábla avatás – 15. éves évforduló Penészleken

2021.06.25

A korábbi évektől eltérően más helyszínen és más módon emlékezett meg a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjas Egyesülete Szent László királyról, a határőrök védőszentjéről.
Egyesületünk tagsága a határőr hagyományok őrzése és ápolása jegyében úgy határozott, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye mindazon településein, ahol valaha is határőr szervezetek működtek, emléktáblával, vagy emlékkővel jelöljük meg a még meglévő épületeket, ahol ez már nem lehetséges, ott a települések központi tereit (természetesen az adott települések önkormányzatának egyetértésével, közreműködésével).
2021. 06. 25-én megtettük az első lépéseket és Penészlek Község Önkormányzatával együttműködve a volt Határőr Őrs helyén álló épület falán elhelyeztük a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége által is támogatott projekt keretében az első emléktáblát, amelyet reményeink szerint követnek majd a továbbiak.
A rendezvényünket megtisztelte jelenlétével térségünk országgyűlési képviselője, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége elnök-helyettese, a régióhoz tartozó tagegyesületek vezetői, nem utolsósorban a Penészleki Határőr Őrs utolsó parancsnoka, Sütő István nyugállományú határőr őrnagy. Ezúton is megköszönöm Penészlek Község Önkormányzatának, személy szerint Klenik Sándorné Polgármester Asszonynak a rendezvény befogadását (neki mielőbbi felgyógyulást is kívánok), Dr. Simon Miklósnak, térségünk parlamenti képviselőének a személyes megjelenését, amelyet egyesületünk célkitűzései iránti szimpátiaként értékelünk.
Megkülönböztetett figyelemmel köszönöm Penészlek Község lakóinak, akik jelenlétükkel kifejezték a volt, önálló magyar Határőrség iránti szimpátiájukat, a határőrökkel való együttérzésüket.
Végül, de nem utolsósorban köszönöm minden kedves egyesületi tagunknak, aki munkájával hozzá járult a rendezvény sikeréhez.
Köszönöm..., köszönöm...

Janovics János nyá. hőr. ezredes

 

A mappában található képek előnézete Emléktábla avatás – 15. éves évforduló Penészleken