Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Emlékezés az elhunyt bajtársakra

2020.11.21

A Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület (VHBE) szervezésében 13. alkalommal emlékeztünk a fegyveres és közszolgálati szervezetektől nyugállományban és szolgálatteljesítés közben elhunyt bajtársakra és elhunyt hozzátartozókra november 21-én a szombathelyi Székesegyházban, amelyhez a lehetőséget Dr. Székely János püspök teremtette meg, és a szertatást Haller László nyá. őrnagy, tábori lelkész, Hegyfalu plébánosa, és Dumovits István, Horvátzsidány egyházi kormányzója tartotta.
Az emlékezésen részt vettek a társ fegyveres szervezetek és nyugállományú egyesületek képviselői: Török János alezredes, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet kiemelt főelőadója; Egyed László tűzoltó alezredes, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője; dr. Horváth László nyugalmazott rendőr alezredes, a Vas Megyei Nyugdíjas Rendőrök Egyesületének elnöke; László Attila nyugállományú alezredes, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének nyugat-dunántúli régióvezetője valamint Török Kálmán, a Magyar Tartalékosok Szövetségének megyei elnöke A Székesegyház tágas tere lehetővé tette a járványügyi szabályok betartását, maszk használattal és minden harmadik széken való helyfoglalással.
Az emlékezésen elhangzott, hogy a haza és a társadalmi rend védelmére minden időben fel kell készülni. Akik hivatásként vállalják a szolgálatot legyen az honvéd, rendőr, tűzoltó, börtönőr, határőr, katasztrófa védelmis, pénzügyőr, mentős vagy egészségügyben dolgozó "Ők a BÉKE katonái". Esküvel vállalják a szolgálatot, mely életük végéig tartó fogadalom. A közvetlen hozzátartozók pedig sorsközösséget vállalva segítik munkájukat. Ez évben Vas megyében 7 katona, 16 rendőr, 11 határőr, 6 tűzoltó, 6 vám- és pénzügyőr és 5 mentős hunyt el.
Egy perces néma felállással adóztunk emléküknek!
Jó szívvel emlékeztünk rájuk és imádkoztunk lelki üdvükért.
Nyugodjanak békében!

Lasch Béla nyá. alezredes,
a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület elnöke

 

A mappában található képek előnézete Emlékezés az elhunyt bajtársakra