Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Elhunyt Kalicz Tibor nyugállományú ezredes

2018.08.23

In Memoriam Kalicz Tibor

Gyászol a híradó katonák közössége. 2018. július 23-án, hetvenegy évesen, váratlanul elhunyt Kalicz Tibor nyugállományú ezredes, a Magyar honvédség 43. Nagysándor József Híradó Ezred egykori legendás parancsnoka.
Kalicz Tibor nyugállományú ezredes urat a Magyar Honvédség Vezérkari Főnöke a Magyar Honvédség Halottjává nyilvánította.
Szerettei és tisztelői 2018. augusztus 15-én, 11,00 órakor kísérték el utolsó útjára Székesfehérváron, a Béla úti Köztemető vízbemosásos parcellájában. Temetésén a családtagokon kívül jelen voltak a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred képviselői és több százan a volt munkatársak, beosztottak, barátok és tisztelők közül.
Kalicz Tibort 1969-ben avatták tisztté. Hivatását Vácon kezdte meg szakaszparancsnokként. 1971-től 76-ig Leningrádban, a „Bugyonnij” Híradó Akadémia mérnök-parancsnoki szakán szerzett akadémiai végzetséget. Ezt követően Székesfehérvárra, a 43. Önálló Híradó Ezred állományába nevezték ki zászlóaljparancsnoki beosztásba. 1978-ban ezredparancsnok helyettessé nevezték ki. 1985. május 1-én vette át az ezred parancsnokságát. Az időközben többször is átszervezett, új technikai eszközökkel és szervezeti elemekkel gazdagodott ezred parancsnoki beosztását látta el - egyedülálló módon tizenhat éven át -, 2001. december 30-áig, amikor szervezeti változás miatt, harminchat év tényleges szolgálattal a háta mögött nyugállományba vonult. A tizenhat év alatt, amíg az ezred parancsnoka volt, munkatársaival a Magyar Néphadsereg, majd a Magyar Honvédség legsokoldalúbb, legszervezettebb. legjobban kiképzett, leghatékonyabb híradó alakulatát építették fel Székesfehérváron.
Nyugállományba vonulása után bekapcsolódott a társadalmi szervezetek munkájába. Alapítója volt a 43-as Baráti Körnek, a Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubja Parancsnoki és Híradó Szekciójának. Tiszteletbeli tagja volt a Puskás Tivadar Híradó Bajtársi Egyesületnek. Elnöke a Honvéd Szondi Sport Egyesületnek. Alapító tagja, választmányi tagja, később elnöke, majd tiszteletbeli elnöke a Wathay Ferenc Bajtársi Egyesületnek.
dsc03321.jpg
Gyászolják: szerető felesége, vigasztalhatatlan három gyermeke, imádott hét unokája, testvére és rokonai.
Kalicz Tibor nyugállományú ezredes úr halálával egy kiváló és példátlanul sikeres tisztet, egy odaadó barátot, egy nagybetűs embert veszítettünk. Barátai, tisztelői, becsülői soha nem felejtik. Példája megmarad.
A legenda folytatódik!

Berdó Gábor Károly
a Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület elnöke