Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

ÉAR év végi értekezlet

2016.12.16

Az Észak-alföldi Régió tagszervezeti elnökei és titkárai december 16-án, Nyíregyházán jöttek össze a hagyományos év végi értekezletükre. Tóth Sándor régióvezető itt köszönthette a régióban először megjelenő szövetségi elnököt, Hazuga Károlyt.
A régió éves munkáját értékelve a régióvezető jónak ítélte meg a hagyományos régiós rendezvényeket, a novemberben megtartott érdekvédelmi értekezletet. Kiemelte a tagszervezetek felkészültségét a forrásszerzésben, szociális érzékenységüket, fegyelmezettségüket a tagdíjfizetésben. Pozitív példaként említette meg, hogy a Bajtársi Hírlevél negyedik számában 7 szervezetükről jelent meg tudósítás. Az értékelést követően a jó munka elismeréseként az elnökök és titkárok könyvjutalomban részesültek, amely egyben már átvezetett a szeretet ünnepéhez is. A tanácskozás asztalán diós és mákos bejgli illatozott, a gyertyalángok mellett fenyőágak utaltak a közelgő ünnepre. Hazuga Károly elnök szólt eddigi tapasztalatairól, benyomásairól, a BEOSZ előtt álló feladatokról, a stratégia alkotás elkezdődött folyamatáról.
Ezt követően Tóth Sándor régióvezető civilsége történetéről, benne a BEOSZ elnökségében végzett 13 éves munkájáról, pozitív élményeiről, elismeréseiről és kudarcairól beszélt. A márciusban kapott bizalmat visszaadta megválasztóinak. Döntését indokolva beszélt az emberi gyarlóságról, a nyíregyházi működési feltételek hiányáról, betegségéről. Optimális javaslatában a régióközpont áthelyezésére tett javaslatot Debrecenbe. Maga helyett pedig Rácz Mihály nyá. ezredest javasolta a tagszervezetek elnökeinek, aki a BEOSZ Katonák Példaképe Díj birtokosa, felkészült humán szakember s volt a BIBE elnökhelyettese 4 éven keresztül. A régóta barátok közötti stafétaváltást a jelen és távol lévő elnökök szavazatukkal jóváhagyták. Köszönetet mondtak Tóth Sándornak és sok sikert kívántak Rácz Mihály régióvezetőnek. A váltást követően a tagszervezeti elnökök adtak tájékoztatást az éves munka legfontosabb jellemzőiről. A Szövetség elnöke sajnálkozását is kifejezve, sok sikert kívánt a régiónak, az új régióvezetőnek. Szólt magáról, katonai múltjáról.
A jelenlévőket a leköszönt régióvezető, a köszöntések után, közelgő 65. születésnapja alkalmából közös ebédre hívta, amelyről a finom szabolcsi és tokaji nedük sem hiányoztak.

 

A mappában található képek előnézete ÉAR év végi értekezlet