Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Csepregi Nemzetközi Lőverseny

2019.07.27

A BEOSZ Nyugat-dunántúli régiójához tartozó - 9 éve alakult Csepreg Közbiztonságáért Polgárőr és Bajtársi Egyesület - július 27-én már VI. alkalommal szervezte és rendezte meg a helyi lőtéren a nemzetközi Kispuska Lőversenyt.
A meghívásuknak ezuttal is a Szlovén veteránok és az Osztrák Békefenntartók eleget tettek. Az előkészítésben és a végrehajtásban észrevehető volt a megszerzett többéves tapasztalat.
A kiírásban szereplő időpontig folyamatosan érkeztek be a csapatok. A rendezők szendviccsel, ásványvízzel és kávéval várták a versenyzőket.
Az előírt oktatások megtartása után kezdődhetett meg a verseny. 12 előre jelzett csapat adta le a nevezését, de a helyszínen összeállt egy 13. csapat is, mely az Osztrák Békefenntartók Burgenlandi vezetőjéből, a BEOSZ Nyugat-dunántúli régió vezetőjéből és polgárőr képviselőből állt. A csapat tevékenységét a humánum vezérelte, mert óvta még a lőlap feketével jelzett részét is, összességében megőrizték a verseny során a nevezési helyüket.
A lőállásba kerülés előtt folyamatos volt a régi ismeretségek, találkozások emlékeinek a felidézése. A csapattagok között egyre több fiatalt láttunk. Rendőrnek tanuló fiatal hölgy is volt közöttük. Meglehet szólítani a fiatalokat, csak meg kell találni hozzájuk az őket érdeklő feladaton, témán keresztül az utat. Az eredmények értékelése folyamatos volt. A körmendi csapat eredményét látva nagyon úgy nézett ki, hogyha valamelyik csapat kivételesen nem ér el a tőle megszokottnál jobb eredményt, akkor az idén már az ötödik alkalommal nyerik meg a versenyt. Az első alkalommal nevezett csapatok közül sem szorongatta meg őket senki.
Lövészet befejeztekor mindenki a saját lőlapját nézve, az eredménye alapján értékelhette önmagát, és kereshette, hogy hol ronthatta el. Volt aki az előző évinél jobb, de volt aki rosszabb eredményt ért el. Azt mérlegelték, hogy az egyéniben és csapatban mit fog érni az ő eredménye.
Az eredményhirdetést a helyi campingban hajtottuk végre. A rendezők az eredmény hirdetés megkezdése előtt minden nevező csapat részére az egyesület borát adták át.
A csapatverseny első három helyezettje részére a serlegeket, okleveleket és az ajándékot az egyesület elnöke Bencsik Géza, az egyéni számok helyezettjei részére László Attila régióvezető adta át.
Csapat eredmények:

  1. Körmend.(tagjai: Oláh János, Oláh Péter, Kondor Attila)
  2. CSKPBE 2. csapata (tagjai: Bencsik Géza, Erdődi Krisztián, Gombos Miklós)
  3. EKIPA SEVER Murska Sobota (tagjai: Klaric Igor, Potocnik Iván, Jonas Ludvik)

Egyéni eredmények:

  1. Hantos Csaba (Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesülete)
  2. Kondor Attila (Körmend)
  3. Temlin Cvetka (Szlovénia)

A harmadik helyezett hölgyversenyző (Temlin Cvetka) az elmúlt évben már csapatban volt helyezett.
Az eredményhirdetés után baráti beszélgetésre került sor, ahol már a következő rendezvényre történő előzetes meghívások történtek. Találkozunk 2020-ban a VII. lőversenyen Csepregen, a verseny nyílt, mindenkit sok szeretettel várunk.

László Attila

 

A mappában található képek előnézete Csepregi Nemzetközi Lőverseny