Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Búcsú Kertész Zoltán nyugállományú ezredestől

2021.03.24

kertesz_z_135_192.jpg2021. március 24-én Székesfehérváron
nagy részvét mellett örök nyugalomra helyeztük
Kertész Zoltán nyugállományú ezredes urat,
a Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület tiszteletbeli elnökét,
a Puskás Tivadar Híradó Bajtársi Egyesület örökös tagját,
a Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubja örökös tagját.

 

Zoli bácsi – mert mindenki csak így hívta – 1932. április 3-án született Kiskunmajsán. Szülőhelyén végezte az általános iskolát, majd Budapesten a Kandó Kálmán Villamos Ipari Technikumban érettségizett és szerzett műszerész technikus képzettséget. 1951-ben a Híradó Tiszti Iskola elvégzése után avatták tisztté alhadnagyi rendfokozatban, és első tiszti beosztásba Keszthelyre a 99. Lövészezred Híradó Szakaszparancsnokának nevezték ki. Ezt követően különböző híradó tiszti beosztásokban szolgált Kaposváron, Karcagon és Mezőtúron. Vácott és Székesfehérváron. Utolsó beosztásában a 122. Önálló Tábori Posta és Futár Zászlóalj parancsnoka volt. Egész pályafutása alatt büszke híradó tiszt volt. 1988. augusztus 31-én, harminckilenc év tényleges szolgálattal a háta mögött vonult nyugállományba. Munkatársai között csak barátai voltak. Olyan barátságokat kötött, amelyeken nem fogott az idő, nem fogott a halál sem. A parancsnokai megbecsülték és tisztelték. Számtalan egyéb elismerés mellett 13 alkalommal részesült kitüntetésben, de arra volt a legbüszkébb, hogy szakmai és parancsnoki teljesítményének, az ezredért végzett önfeláldozó munkájának elismeréseképpen, bejegyezték a Híradó Ezred Dicsőségkönyvébe.
Kertész Zoltán nyugállományú ezredes úr a Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület tiszteletbeli elnöke, a Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubja örökös tiszteletbeli tagja, a Puskás Tivadar Híradó Bajtársi Egyesület örökös tiszteletbeli tagja volt. A közösségek érdekében végzett fáradhatatlan munkájával 1998-ban kiérdemelte a Honvédelemért Kitüntető Cím II. fokozatát, 2008-ban pedig nyugállományú ezredessé léptették elő. 1990-ben ott ült a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége alapítói között.
Kertész Zoltán nyugállományú ezredes úr február 18-án rosszul lett, és kórházba kellett szállítani. Elkapta a koronavírus fertőzést, és február 23-án, életének nyolcvankilencedik évében, az ember, aki egész életét a hazájának, a családjának, és az általa oly nagyon szeretett közösségeknek szentelte, egyedül, magára hagyottan, búcsú nélkül költözött át egy reményeink szerint jobb, egy szebb, egy fájdalom nélküli világba. Bevonult az égi hadseregbe.

 

 

Emlékét megőrizzük!

BGK