Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Bringások a Vadonban

2022.07.09

2022. július 9-én a Kőbányai Bringás Egyesület tagjai kerékpártúrát szerveztek a Honvéd Sporthorgász Egyesület kezelésében lévő Hunyadi-szigetre, hogy megtekintsék a sziget gyöngyszemét, az ártéri vadonban található tanösvényt. A Szigeten Kulcsár János, a Honvéd Sporthorgász Egyesület elnöke vezette végig a népes csapatot, aki mesélt a látogatóknak a szigetről, annak élővilágáról és jó néhány érdekességről is.
Az egy órás séta után a bringások elfogyasztották a vendéglátó által készített isteni finom ebédet és közben a vállalkozó szelleműek tesztelhették a tanösvényről hallott és megjegyzett ismereteiket. A résztvevők jól vizsgáztak, hiszen szinte egytől-egyig hibátlan válaszokat adtak a feltett kérdésekre, így végül a tökéletes választ adók közül sorsolással került ki az a 3 nyertes, akik egy-egy kerékpáros nyeregtáskát vihettek haza jutalmul.
Az ebéd után egy közeli kerékpáros pihenőnél frissítővel és kávéval feltöltekezve a csapat tovább gurult a Budafoki Barlanglakás Emlékmúzeumhoz, ahol gazdasági okok miatt a Budafokon dolgozó mészkőbányászok vájatokba mélyített „házainak" mementójaként áll egy korabeli berendezési tárgyakból kialakított - az 1960-as évek közepéig lakott – múzeum.
A résztvevők élményekkel és új ismeretekkel felvértezve tekerhettek vissza Kőbányára, és egybehangzóan megállapították, hogy érdemes volt a szombati napot túrázással tölteni, hiszen 2 olyan helyre juthattak el az egyesület szervezésében, ahová csak előzetes bejelentkezést követően, és főleg csoportoknak van lehetőség.

Magyar Erzsébet

 

A mappában található képek előnézete Bringások a Vadonban