Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

BEOSZ ÉMR régiónap Karcagon

2019.09.17

A BEOSZ Észak-magyarországi Régió hagyományosan, évente megrendezi a Régiónapját. A rendezvények huzamosabb ideig azonos településeken – sokáig Gyöngyösön, majd az elmúlt két évben Hatvanban – voltak megszervezve, 2019-től új, rotációs rendszert vezettek be. Az új lebonyolítási rendben évente más-más egyesület szervezi meg, így nagyobb lehetőség van egymás megismerésére, tapasztalatok gyűjtésére, ami a rendezvény egyik fő célkitűzése is. A Régiónap további fontos célja a résztvevők ismereteinek bővítése, a Magyar Honvédség iránti elkötelezettségük erősítése volt.
Ebben az évben, a rotációs rendszerben elsőként, szeptember 17-én, Karcagon került sor a rendezvényre, ahol megjelent Hazuga Károly nyá. altbgy. BEOSZ elnök, Balajti József Karcag város polgármesterének képviselője, Dr. Bali Tamás ezds. az MH 86. SZHB parancsnok-helyettese, Durgó Tamás őrgy. az MH KIKNYP osztályvezetője, Molnár László őrgy és Horváthné Halász Klára őrgy a szolnoki 1. sz. TÉK parancsnoka és érdekvédelemmel foglalkozó munkatársa. A Régió tagszervezetei mintegy 50 fővel képviseltették magukat, létszámarányaiknak megfelelően. A rövid regisztrációt követően a régióvezető megnyitotta a rendezvényt, majd Hazuga nyá. altbgy. köszöntötte a résztvevőket. A megnyitókat követően Balajti József a Karcag várost érintő fejlesztésekről adott rövid tájékoztatót.
Az előadások sorát Durgó Tamás őrgy nyitotta meg, aki az MH új parancsnoki struktúráját, és a KIKNYP toborzó és érdekvédelmi tevékenységét ismertette. Ezután Dr. Bali Tamás ezds. tájékoztatta a résztvevőket, a légierőt és az MH 86. SZHB eszközeit érintő változásokról.
Az előadások után elérkezett az ebédidő. A részvevők jó étvággyal fogyasztották a helyi egyesület tagjai által elkészítetett hungarikumot, a karcagi birkapörköltet, ami nagyon finomra sikerült.
A nap második felében a jelenlevők Karcag város történetével és nevezetességeivel ismerkedtek meg. Először Ruzicska Ferenc helytörténész ismertette a város történetét és jellegzetességeit, majd ugyanő vezetésével a város főterének, nevezetességinek megtekintése következett egy rövid városnézés keretében. A nap végén a résztvevők nagy elismeréssel nyugtázták a példamutató rendezést, melynek elismeréseként a régióvezető régiós emlékérmet adott át, Rab János nyá. őrgy., a rendező Karcagi Nagykun Bajtársi Egyesület elnöke részére.

Kőszegi Ferenc

 

A mappában található képek előnézete BEOSZ ÉMR régiónap Karcagon