Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Bem József Bajtársi Egyesület kibővített elnökségi ülése

2020.10.20

2020. október 20-án a Bem József Bajtársi Egyesület elnöksége kibővített ülést tartott. Az elnökségi tagok és a meghívott vendégek köszöntése után elnökünk Kós Gábor nyitotta meg az ülést.
A Himnusz meghallgatása és a napirend ismertetése után néma felállással tisztelegtünk és emlékeztünk az előző napon elhunyt Pankotai István nyá. őrnagy bajtársunkra.
A megemlékezésen és az egyesületi feladataink egyeztetésén túl, a tavaszi járványveszély csökkentése érdekében, a központi ünnepségek elmaradása miatt most kerültek átadásra - egyesületünk kitüntetésben részesült tagjai részére - Magyarország Honvédelmi minisztere által adományozott kitüntetések is.
Rendezvényünkön jelen volt a BEOSZ elnökhelyettese Esküdt Lajos nyugállományú ezredes. Köszöntötte tagságunkat és átadta a BEOSZ elnökének az üzenetét, melyben a kitüntetettek és tagságunk részére a továbbiakban is sikeres tevékenységet és jó egészséget kíván.
Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság képviseletében, Szabó Tünde őrnagy az elkövetkezendő október 23-i ünnep alkalmából is köszöntötte a résztvevőket és átadta parancsnoka gratulációját is a kitüntetésben és elismerésben részesülőknek.
Március 15. alkalmából az elmaradt központi ünnepség helyett most kerülhetett sor Balázs Jánosné úrhölgy részére a Honvédelmi Miniszter által adományozott elismerésnek, a Honvédelemért Kitüntető cím II. fokozatának átadására.
Egyesületünk tagjai közül Galuska László nyá. pv. alezredest Magyarország Honvédelmi Minisztere az idősek világnapja alkalmából a Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatával tüntette ki.
Nagy örömmel és meghatottsággal köszöntöttük Juhász József nyugállományú ezredes bajtársunkat, aki életének 90. évét nemrég töltötte be és Egyesületünk emlékplakettjét ez alkalomból adtuk át részére. Szűcs Györgyné Bajtársnőnk is nemrég töltötte be 85. születésnapját és ez alkalomból részére is egyesületünk emlékplakettjét adtuk át jókívánságaink kíséretében.
A kitüntetettek és elismerésben részesülők külön megköszönték, és jól esik nekik, hogy a közösségünkért végzett tevékenységükre odafigyelünk és nem felejtjük el. Megemlékezésünket ünnepélyes keretek között, az érvényben lévő egészségügyi ajánlások, szigorítások figyelembe vételével tartottuk meg.
A köszöntéseket az asztalon lévő finom falatok elfogyasztása és természetesen az ezzel együtt járó baráti beszélgetés követte.

Hugyecz György