Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Baráti Találkozó - 2022

2022.09.10

Napsütéses, kellemes őszi időben került sor szeptember 10-én a hagyományosnak tekinthető, a Magyar Veterán Repülők Somogy Megyei Egyesülete és Taszár Község Önkormányzatának közös baráti találkozó megtartására, amely a volt taszári alakulatnál, az MH. Kapos Repülőbázison és jogelődjeinél szolgálatot teljesítők baráti összejövetele.
A Himnusz meghallgatása után Karancz János ny. ezredes, a taszári alakulat utolsó parancsnok köszöntötte a több mint 130 résztvevőt.
Néma egy perces felállással emlékeztünk meg az időközben elhunyt volt kollegáinkról.
Varjas András polgármester is köszöntötte a jelenlévőket, rövid tájékoztató keretében ismertette a község elmúlt egy éve során végrehajtott feladatokat. Majd Kothenczné, Irma néni szavalatát hallgattuk meg.
A program a Hősi Emlékműnél koszorúzással folytatódott, először Varjas András polgármester, és felesége, valamint Rajnai Vilmosné elnökségi tag, majd a volt parancsnokok Kaszper József ny. ezredes, Pintér Zoltán ny. altábornagy, Kisbenedek Sándor ny. ezredes, Karancz János ny. ezredes, és Szikla József elnökségi tag koszorúztak.
A koszorúzás után a jelen lévők megtekintették helyi repülős emléktárlat, illetve a parkban kiállított repülőgépeket, és sétát tettek a laktanya területén.
Az emlékek felelevenítésére vágyók a nagyteremben pogácsa, zsíros kenyér és vörösbor mellett folytathatták a nosztalgiázást.
A délután órákban került sor a rendezvény zárására.
Búcsúzáskor mottónk maradt a régi „jövőre veletek ugyanitt”!
A rendezvényt Taszár Községi Önkormányzata és a 7. Hadkiegészítő és Toborzó Központ Parancsnoka támogatta, amelyet köszönünk.

Koppány Zoltán

 

A mappában található képek előnézete Baráti Találkozó - 2022