Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Az MVRSZ SME beszámoló közgyűlése

2018.02.26

A Magyar Veterán Repülők Szövetsége Somogy Megyei Egyesülete 2018. február 26-án tartotta éves beszámoló közgyűlését.
A rendezvényt megtisztelte Pataki Sándor Taszár község polgármestere, Horváth Jenő őrnagy a MH. HKNYP 4. Toborzó iroda parancsnoka és Pásztor István nyá. ezredes BEOSZ Dél-dunántúli régió elnöke.
Koppány Zoltán ny. szds. elnök ismertette az elnökség 2017 évi beszámolóját, külön kiemelésre került, hogy az egyesület folyamatosan végzi a katonai hagyományok ápolását és a hagyományőrzést, figyelemmel kíséri a honvédelem helyzetét, a Magyar Honvédség állapotát, fejlődésének lehetőségeit és megpróbálja lehetőségei szerint népszerűsíti azt, melyek az alábbi feladatokban valósulnak meg. Laktanyai emlékszobákban az önkéntes és díjazásmentes tárlatvezetés, kiállított repülőgépek karbantartása, baráti találkozó szervezése, gyerekek részére szimulátoros repülés biztosítása, hadisírok, emlékművek karbantartása.
Szervezett kirándulásaik a hagyományápoláshoz, neves évfordulókhoz és megemlékezésekhez kötődtek. Csoportos üdülések a csapatszellemet a közösségi életet erősítették. Az elfogadott terveket maradéktalanul végrehajtotta az egyesület.
Egyedülálló rászoruló, illetve beteg, esetleg kórházban tartózkodó tagtársaikat rendszeresen látogatják, részükre anyagi lehetőségeik függvényében gyümölccsel, virággal és kávéval kedveskednek. Klubdélutánokon a születés és névnapjukat ünneplőkről is megemlékeznek szinte már-már családias környezetben.
NEA pályázaton 500.000.-Ft támogatást nyert az egyesület, hogy programjait magasabb szinten tudja megvalósítani.
Elfogadásra került a 2018-as évi programtervezet, melyben több kirándulás is szerepel a tagság megelégedésére.
A közgyűlés zárásaként Balázs Ferencné úrhölgy részére BEOSZ elismerést adott át a Dél-dunántúli régió vezetője Pásztor István nyá. ezredes.

Koppány Zoltán nyá. szds. elnök

 

A mappában található képek előnézete Az MVRSZ SME beszámoló közgyűlése