Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Az évek múlnak, de az elnök személye változatlan

2020.07.17

A Szabolcsi Honvéd Műszaki Hagyományőrző Bajtársi Egyesület tisztújító közgyűlést tartott a Nyíregyháza melletti Császárszállás Vízügyi őrtelepen 2020. július 17-én. A vírus okozta bezártság után a teljes tagság 54 fővel jelen volt. Jenei László jelölő bizottsági elnök javaslata alapján a teljes tagság egyöntetűen döntött és ötödik alkalommal is felkérte Kovács József ny. alezredest, vigye tovább a szervezet tevékenységét, legyen továbbra is az Egyesület elnöke. Nem csak az elnök maradt a helyén, hanem a titkár és gazdasági vezető is élvezi a tagság bizalmát. Így mindhárom elnökségi tagot egyenlő szavazattal újra választotta a tagság. Több tag kifejtette, csak ezzel az elnökséggel tudja elképzelni az Egyesület további működését, mivel a megalakulástól folyamatos a fejlődése. Tóth Attiláné kiemelte és megköszönte az elnökség munkáját, megjegyezte büszke az egyesületre, ahová még a vezérkar főnök és az államtitkár is ellátogatott.
A közgyűlés Striszowszky Róbert tagtárs által főzött csülkös babgulyás ebéddel és azt követő baráti beszélgetéssel ért véget.
Az újraválasztott elnökségnek 2020. július 23-án máris újabb feladatot kellett megoldani. A Debreceni Kossuth Laktanyában a MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoki épülete előtt felállított és az alakulat névadójának 2018-ban átadott mellszobrához elkészült az emléktábla. Az avatásra érkező 35 fő tagságot Szloszjár Balázs dandártábornok parancsnok köszöntötte, aki köszönetét fejezte ki azért, hogy az Egyesület, Petró Attila Nyír-Márvány KFT ügyvezetővel közösen már korábban Kossuth és Bocskai mellszobrot adományozott az alakulatnak és ez a most avatott emléktábla is emeli fényét a Kossuth Laktanyának. Kovács József ny. alezredes ünnepi beszédében elmondta, hogy büszke az alakulattal mintegy húsz éve fennálló együttműködésre. Az ünnepség koszorúk elhelyezésével folytatódott, majd a Szózat és a Takarodó elhangzása után a parancsnok úr egy kiadós ebéden fogadta Egyesületünk jelenlévő tagjait.

Kovács József elnök

szhmhbe_2.jpg