Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Az adventi hangulatot önfeledt jókedv váltotta fel

2015.12.02

Az őszinte egymás felé fordulás, az adventi és karácsonyi szeretetmorzsák szétszórásának jegyében telt el a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjas Egyesülete által rendezett zenés-táncos összejövetel.
Az ünnepi díszbe öltözött teremben a Győri Andrásné által személyre szabottan elkészített mézeskalács figurák vártak bennünket asztalainknál. Gyenes Józsefné felidézte a november-decemberi jeles névnapok eredetét és a hozzájuk kapcsolódó hagyományokat, majd tiszta szívből kívánta, hogy a hit, remény és szeretet inspirálta lelki elmélyülés hassa át az adventi várakozásunkat és a karácsonyi ünnepeket. Janovics János elnök évértékelő visszatekintésében hangsúlyozta, hogy méltán lehetünk büszkék az egyesületen belüli oldott, szeretetteljes légkörre, a maradandó élményeket nyújtó kirándulásokra, a városi rendezvényeken való aktív szerepvállalásunkra, a fegyveres szervek nyugdíjas egyesületeinek régiós versenyein elért kimagasló eredményeinkre, a formálódó önképző csoportjainkra,  valamint a hagyományosan tartalmas testvér kapcsolatainkra.
A tombolasorsoláson a fődíjat, az Orbán László tagtársunk által készített karikás ostort ezúttal Gyarmati Ferencnek sikerült megnyernie és megcserdítenie.
Ezt követően önfeledt jókedv bontakozott ki, nótázás és tánc vette kezdetét, melyhez a zenét Pásztor István szolgáltatta, valamennyiünk megelégedésére.

Vincze István

er-ka--15.-047.jpg
Elmélyült beszélgetésre is volt lehetőség.