Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A XVIII. Karcagi Birkafőző Fesztivál BEOSZ képviselői

2016.06.25

Ebben az évben is megrendezték a nemzetközi hírnévre szert tett fesztivált Karcagon. A rendezvényen a több mint 500 főzőedényben rotyogó, birkából készült étek egyike, a Karcagi Nagykun Bajtársi Egyesületé volt. Ezen a napon, Rab János ny. őrnagyra, a szervezet elnökére és csapatára több mint 120 adag birkapörkölt elkészítése és tálalása várt feladatként.
Dr. Fazekas Sándor és Varga Mihály miniszterek eseményt méltató szavait követően, a résztvevőket Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke és Dobos László, Karcag polgármestere köszöntötte, miközben már „teljes fordulaton dübörgött az étek készítő nagyüzem”, amiben szerényen, de megbízhatóan működött a mi egyesületünk „gépezete” is.
Aki még nem vett részt ilyen rendezvényen, azoknak csak ajánlani lehet, nem csak a birkapörkölt mindenen áthatoló illata, lehengerlő íz-hatása miatt (bár ez sem semmi), hanem az esemény magával ragadó, maradandó élményt nyújtó forgataga miatt is. Kedves Karcagi Egyesület, ez hagyományápolás volt a javából, amihez csak gratulálni lehet!

Fekete István nyugállományú ezredes,
a BEOSZ Észak-magyarországi régió vezetője

 

A mappában található képek előnézete A XVIII. Karcagi Birkafőző Fesztivál