Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület közgyűlése

2017.03.10

A Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület március 10-én tartotta éves közgyűlését. A közgyűlést megtisztelte jelenlétével Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége elnöke, Vígh Tibor alezredes, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság Parancsnoki Irodavezető helyettese, Rábaközi Roland százados, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. sz. Katonai Igazgatási Központ érdekvédelmi tisztje. Velünk voltak székesfehérvári partnerszervezeteink képviseletében Vadon Gábor nyugállományú ezredes, Jobbágy Antal nyugállományú ezredes, Lévai Miklós nyugállományú alezredes, Márton Ervin nyugállományú alezredes és vitéz László Tibor.
A hivatalos munka kezdete előtt az elnökség a Nemzetközi Nőnap alkalmából köszöntötte az egyesület hölgy tagjait.
A közgyűlésen az elnökség és a felügyelő bizottság beszámolt a 2016. évben elvégzett munkáról és az egyesület gazdálkodásáról. A beszámoló tartalmazta az elmúlt évi sikereket, a tagságot leginkább megmozgató programokat, közösségi eseményeket, de nem hallgatta el a problémákat, a kudarcokat, az időnként tapasztalható érdektelenséget sem. Ezt követően a tagság elfogadta a 2017. évi munkatervet és az azt megalapozó gazdálkodási tervet, küldöttet választott a BEOSZ küldöttgyűlésére.
A napirendi pontokhoz hozzászóló vendégek és tagok megerősítették az elnökség által elmondottakat. Vígh Tibor alezredes gratulált az egyesület tevékenységéhez, sok sikert kívánt a további törekvésekhez és biztosította a tagságot az ÖHP további támogatásáról. Vadon Gábor elnök úr meghívta a tagságot a Honvéd Nyugállományúak Klubja megalakulásának 50. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségre. Jobbágy Antal ny. ezredes úr megköszönte az egyesületnek a katonasírok gondozása terén végzett munkáját. Hazuga Károly nyugállományú altábornagy úr szólt a BEOSZ célkitűzéseiről, a szövetség tíz éves stratégiájának előkészületi munkáiról, illetve arról, hogy az új elnökség szeretné megerősíteni a régiókat, ezért több olyan rendezvényt, amit eddig az országos elnökség szervezett meg, a régiók szintjén szeretne megvalósítani. Elmondta, hogy a tagok a véleményét is szeretné kikérni a szövetségről, ezért az elnökség egy kérdőívet szerkesztett, amit a közeljövőben eljuttat az egyesületekhez. Úgy fogalmazott, hogy az elnökségnek nem célja a taglétszám minden áron való növelése. Azt hívják a tagok közé, aki tenni akar a nyugállományú katonákért. A szövetségnek is legfőbb célja a nyugállományú katonák érdekeinek védelme, függetlenül attól, hogy azok tagjai-e a szövetségnek, az egyesületeknek, kluboknak, avagy nem.
A közgyűlés végén elismerések átadására került sor. A MH KIKNYP 3. sz. KIK parancsnoka oklevél adományozásával köszönte meg a nyugállományú közösségek érdekében kifejtett több évtizedes tevékenységét közelgő 85. születésnapja alkalmából Kertész Zoltán nyugállományú ezredesnek, az egyesület tiszteletbeli elnökének és közelgő 70. születésnapja alkalmából Kalicz Tibor nyugállományú ezredesnek, az egyesület tiszteletbeli elnökének. A Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület elnöksége a 2014-ben alapított Wathay Emlékérem átadásával köszönte meg Sztanó Géza nyugállományú alezredes úrnak az egyesület érdekében kifejtett több éves tevékenységét.

Berdó Gábor nyá. szds. elnök

 

A mappában található képek előnézete A Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület közgyűlése